2013. november 8.

kritika: RED 2 [2013]

| | Leave a Comment
A RED 2 jött, látott és nálam még az első részt is beelőzte. Könnyű dolga volt, ha úgy vesszük, mert én személy szerint attól nem dobtam hátast, most azonban remekül szórakoztam.




Persze azt pontosan tudtam, mire kell számítanom, nem szabad fenn akadnom semmi abszurd fordulaton, esetleg fizikai képtelenségen, akciófilmes klisén, ésatöbbi. Lényeg a lényeg: a sztori nem egy agysebészet, a karakterfejlődéseket felejtsd el, sablonoktól hemzseg, de a nagy szerencséje mégis csak az, hogy mindezt olyan szinten szórakoztatóan műveli, hogy öröm nézni.

Frank Moses újra akcióba kénytelen állni, pedig már milyen nyugodt életet sikerült összehoznia élete párjával. Azonban közbeszól a crazy friend, Marvin, valamint az FBI, akik egy régi, már-már elfeledett üggyel kapcsolatban akarják kihallgatni. Mire hősünk észbe kap, hirtelen mindenki elakarja tenni láb alól. Kénytelenek szinte egész Európát bejárni, hogy a végére járjanak az ügynek.


Ugyan Willis arcáról most is lerí azon, közelmúltban tett kijelentése, miszerint úgy érzi, kiégett az akciófilmekből, de rutinból, kisujjából kirázza a karaktert. A RED 2 a jó akciók mellett azonban nem rajta múlt, sokkal inkább a mellékszereplőkön: Malkovich ezúttal is sziporkázik, az ő jelenetei egyértelműen a film legjobbjai, valamint a többi mellékszereplő is baromi sokat dobott az élményen: Helen Mirren mellett Anthony Hopkins is teljesen jó volt a szerepében.

A RED 2 egyetlen nagy hibája az akció jelenetek, ami egy félig akciófilmnél bizony hiba, de szerencsére ott a másik oldala is, ami ugye a komédia lenne, ez a faktor pedig remekül működik, így nagyjából megmenti a filmet.

Valamennyire sikerült visszahoznia a '90-es évek azonos kategóriájú mozijainak együgyű, de szórakoztató hangulatát, még ha messze nem hibátlan film, nekem sikerült jól szórakoznom rajta. Kellemes meglepetés volt. 7/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet