2013. december 28.

Don Jon [2013]

| | Leave a Comment
Semmi kétség sem fér hozzá: Joseph Gordon-Levitt napjaink egyik legnagyobb fiatal tehetsége. Nem csak módszeresen választja meg szerepeit, de úgy tűnik, a kamera másik oldalán is remekül képes megállnia a helyét. A Don Jon nem egy hibátlan film, de lévén, hogy első rendezés, hát akkor le a kalappal.




A sztori középpontjában Jon (JGL) áll, a megrögzött agglegény, aki minden héten más nőt szúr, a legnagyobb szexuális örömöt azonban mégis a pornó adta élmény képes nyújtani számára. Így telnek a napjai hősünknek, mígnem a szokásos hétvégi szórakozóhelyen meg nem ismeri Barbarát (Scarlett Johansson), aki egy csapásra elcsavarja Jon fejét. Végül kapcsolat alakul ki a dologból, de mint tudjuk, semmi sem fenékig tejfel, főleg nem egy kapcsolat, de főleg nem egy olyan embernek, aki eddig minden hétvégén alázatosan meggyónta a mise előtt, hányszor maszturbált a héten... Mondanom sem kell: sokszor.

A film legnagyobb erénye, hogy teljesen pörgős. Laza másfél óra kikapcsolódás, miközben Jon szinte végig narrálja az eseményeket, ehhez pedig remekbe szabott vágások párosulnak. Bár kicsit eleinte tartottam attól, jó ötlet volt-e JGL-nek magára osztani a főszerepet, de nem csalódtam, egy nézéssel képes eladni a karaktert. Azóta nem volt ilyen jó, mióta a fiatal Bruce Willist kellett megformálnia. Scarlett szokás szerint elképesztően néz ki, de a legnagyobb meglepetés a filmben az apát alakító Tony Danza volt, szintén remekelt a fater szerepében. Továbbá itt volt még nekünk egy Julianne Moore, de őt szerintem említenem sem kell, hogy hozta, amit elvár tőle az ember.


Ennyi pozitívum után most jöjjön a mérleg másik oldala, ugyanis a film végével sajnos nem voltam túlságosan kibékülve. Valahogy az addig látottak alapján teljesen másfajta végkifejletre számítottam: ezzel még nem is lenne baj ugye, csak nem erre.

Lényegében a film még az esetek többségében így is szakít a sablonokkal, kíváncsian várom, JGL mit fog összehozni, ha ismé rendezésre adja a fejét. Nagyon kellemes meglepetés volt, és tényleg csak a végén csúszott el, így "csak" 7/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet