2013. december 11.

kritika: Lucky Number Slevin [2006]

| | 2 comments
Na, ez az a film, aminek ha belőném a pontos műfaját, akkor egyben a poént is lelőném. Ne rettentsen el az, hogy úgy negyed óráig csak egymásra vannak halmozva a látszólag összefüggéstelen jelenetek, idővel beindul a fő szál, és a végére minden értelmet nyer.




A Lucky Number Slevin kellőképpen laza, humoros és stílusos ahhoz, hogy lekössön, a végére pedig egy jól megérdemelt, finom kis fordulatot is tartogat a tarsolyában. A forgatókönyvet jegyző Jason Smilovic le sem tagadhatná, hogy nagy hatást gyakorolt rá Tarantino vagy épp Guy Ritchie korai munkássága, de sikerült azért valamicske sajátosságot is belevinni a dologba, hogy végeredményként kapjunk egy olyan filmet, amire egy az egyben illik az a kifejezés, mindenféle túlzás nélkül, hogy cool.

A Josh Hartnett alakította Slevint még az ág is húzza: nem elég, hogy barátnője megcsalja, még ki is rabolják, ráadásul összetévesztik barátjával, amelynek következtében hamar két rivális gengszterbanda kereszttüzébe kerül: a Főnök (Morgan Freeman) azzal bízza meg, hogy tegye el láb alól ősi ellenségének, a Rabbinak (Ben Kingsley) fiát. Közben ott a Rabbi, aki pedig pénzt követel Slevintől, mivel összekeverte őt annak barátjával. A határidő pedig szoros, a tét pedig az élete.

Közben pedig a fent már megemlített nevek mellett olyan színészek asszisztálnak, mint Bruce Willis vagy Lucy Liu.

Összességében kár is szaporítani a szót: ne tévesszen meg a borzasztóra fordított, már-már tipikus magyar cím, az Alvilági játékok, ez ennél sokkal többet tartogat. Ha átvészeled a film elejét, kellemes meglepetésekben és csavarokban lehet részed, miközben Josh Hartnett sziporkázik a szerepben, persze a női nézők kedvéért sokáig egy szál törülközőben flangál, de annyi baj legyen. Ha eddig kimaradt, akkor mindenképp pótolandó mozi. 8/10.


2 megjegyzés:

  1. Anno a texóban akadtam rá papírtokban 99ft-ért kb 6 éve. Mondanom sem kell megérte :D. Méltatlanul nem ismert film.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És az milyen durva, hogy hat éve már papírtokos kiadásban tudtad beszerezni ilyen olcsón. Ez is az utolsó mondatod bizonyítja. Pedig nagyon jó darab.

      Törlés

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet