2014. január 26.

Escape Plan [2013]

| | Leave a Comment
Hiába, a két öreg gyúrómasina sem képes csodákra. Nem azt akarom mondani, hogy az Escape Plan szar film lenne, mert nem az, de nem érdemes nagy elvárásokat táplálni iránta. Ez kérem egy sima, egyszerű, B-kategóriás akciófilm, kevés CGI-al, két öreg rókával, akik nélkül a kutya sem lett volna kíváncsi erre az egészre.




Sly amolyan börtön-Houdini, az a foglalkozása, hogy börtönöket tesztel: rabként kerül oda, majd megszökik, ezzel rámutatva az intézmények gyengepontjaira. Azonban csapdába csalják: új megbízása bár elsőre sem tűnik egyszerű feladatnak, de mégis elvállalja, viszont nem kellett volna. Erről a helyről tényleg úgy tűnik, hogy képtelenség megszökni, ráadásul senki sincs, akihez segítségért fordulhatna, persze ezzel már csak odabent szembesül. Hamar képbe kerül az Osztrák Tölgy is, akit csak azért nem engednek ki, mert nem hajlandó köpni. Összebarátkoznak, szövetkeznek, le akarnak lécelni, bármi áron.

A film legnagyobb hibája a tökéletes kiszámíthatóságában rejlik. Nincsenek különösebb fordulatok, de azért szerencsére akad néhány jobb jelenet, ami kárpótol minket. Baromi egyszerű a lefolyása az egésznek, mondhatni, egy közepesnél valamicskével jobb tucatakció, amelyhez a két akciósztár jelenléte szinte elengedhetetlen volt, hogy a műfaj rajongói kicsit fellélegezzenek. Bár az elmúlt évek szomorú ténye, hogy sem Arnie, sem Sly nem képes már becsalogatni a nézőket a mozikba, azért még így is a lehető legjobban jártunk velük. Hiszen ha vannak arcok, akik otthonosan mozognak egy ilyen terepen, akkor azok ők ketten.

Mintha csak rájuk írták volna az Escape Plan-t, ami karakterek szempontjából még jó dolog is, másfelől viszont nem feltétlenül. Kicsit olyan érzésem volt, hogy a sikert nem is a forgatókönyvre, inkább arra alapozták, hogy vén róka kedvenceink együtt akcióznak a vásznon. Amíg tartott, addig jó volt nézni, de a végével nagyon hamar elillant a hatása. A tipikus egyszeri szórakozás, amitől nem rettentek el senkit, de annyira nem is nagyon ajánlom. 6/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet