2014. április 23.

A kiütés / Grudge Match [2013]

| | Leave a Comment
Kissé szkeptikusan ültem le megnézni a Grudge Match-et, lévén, hogy mégis csak két őskövület száll egymással szembe a ringben. Hiába volt egyikük az Olasz Csődör, másikuk pedig a Dühöngő Bika egykoron, azoknak az időknek már vége...




Hosszú játékidő ide vagy oda, egyszer úgy, ahogy, de lecsúszott. Nyilván a készítők is tisztában voltak vele, hogy Stallone és De Niro félpucér teste láttán, amint bokszkesztyűben egymásnak feszülnek, sok embernél csak egy kínos mosolyra futja majd, így próbáltak poénkodni az öregséggel néhányszor. Egy ilyen film azonban akkor működött volna igazán, ha feleennyire nem veszik komolyan, de sajnos úgy tűnik, hogy nem ez volt a cél.

A sztori kismillió sablonból építi fel önmagát: két egykori nagy bokszoló harminc év után újra ringbe száll egy revans miatt. Mindeközben az egyikük próbálja rendbe tenni életét volt nőjével, a másiknál pedig bekopogtat a gyerek. Akad tehát családi dráma dögivel, csak éppen baromi felszínesen tálalva mindez, miközben Stallone és De Niro is nagyon formába akar lendülni, mégiscsak fight lesz. Ja, és közben Kevin Hart az idegeinkre megy.

Én szóltam: nem ez a világ legeredetibb sztorija. Ez az "öregember visszatér a ringbe"-dolog 2006-ban még működött a Rocky Balboánál, csak ott éppen a film mást is tudott nyújtani, nem csak kiégett sablonokat, ezerszer látott fordulatokat, kiszámítható cselekményt. Itt sajnos viszont ez a helyzet. Hiába van itt még a mogorva Alan Arkin is, bár tény, hogy az ő jelenléte hellyel-közzel feldobott néhány jelenetet.

Őszintén szólva nem nagyon tudom ajánlani. Tucatfilm, bár egy unalmas vasárnap délutánt a maga módján még fel is tud dobni. A két órás játékidő elrettentő lehet, de ahogy tudták, kitöltötték azt, szóval nem kell megijedni... annyira. A két öreg pedig reméljük visszatér a testhezállóbb szerepekhez. Több kikacsintás, több önirónia és lazaság kellett volna, akkor más véleményen lennék. 5/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet