2014. május 25.

Prince Avalanche - Texas hercege [2013]

| | Leave a Comment
Avagy így melankóliáztak az útfestők a nyolcvanas években. Röviden ennyi lenne a lényeg, ami valljuk be, nem túl izgalmas, sőt, a végére egy teljesen semmitmondó "csavart" (vagy micsodát) is beleerőltettek nekünk. Festésre fel!




Adva van tehát két fickó, Alvin és Lance, akik a világ vége után két köpésre festik fel az aszfaltra a csíkokat. Alvin barátnője nem más, mint Lance nővére, akivel azonban keveset találkozik, mert a férfi amikor csak teheti, dolgozik, hogy a lánnyal majd elhúzhassanak Németországba. Lance pedig hétvégente próbál magának nőt fogni, kevés sikerrel.

Úgy tűnik, hogy a főleg füves komédiákról ismert David Gordon Green nem csak jó drámákat tud csinálni. Pedig az All the Real Girls zseniális, legutóbb a Joe is kiváló volt, ez azonban eléggé semmitmondó film lett végül.

Hőseink van, hogy vitáznak, van, hogy jól elbeszélgetnek, lelkiznek, vagy épp egy arra járó öregember által felkínált piából fogyasztanak, miközben egyre nagyobb a meggyőződésünk, hogy a rendező nem is annyira a történetre próbált ráfókuszálni, inkább a hangulatra: lassú melódiák kíséretében sokszor csak a tájat csodálhatjuk, vagy ahogy Alvin és Lance majdnem összebunyózik, de inkább berúgnak és hülyéskednek.

Úgy kb. ennyi a film.

Azt viszont nem lehet elvenni, hogy Paul Rudd és Emile Hirsch remekelnek. Tény, hogy sokat dobnak a látottakon, két gyengébb színésszel most ez a csekély pozitívum is mehetne a levesbe. Rájuk van kihegyezve minden, az ő kilátástalanságukat próbálta bemutatni nekünk Green, ők pedig elviszik a filmet.

De összességében nem egy ajánlott film. Szerencsére nem bír hosszú játékidővel, de még így is kicsit elnyújtottnak éreztem sokszor. Ha Green, akkor már inkább a Joe. 5/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet