2009. december 6.

Dick és Jane trükkjei

| | Leave a Comment
Az imént ment le a Dick és Jane trükkjei a tv-ben, gondoltam spontánul vések róla egynéhány sort. Csak úgy, röviden.
A múltkori Karácsonyi ének után rápörögtem Jim Carrey filmjeire, meg is néztem a 23-as számot, majd talán egyszer arról is. Na de most adták a Dick és Jane-t, amelyben Carrey nem csak színész, hanem produceri munkát is végzett.
A történet annyi, hogy Dick Harpert kinevezik kommunikációs igazgatónak a cégnél, ahol dolgozik. Bedobják a mélyvízbe, az amúgy is szakadék szélén álló cég pedig tönkremegy, és persze mennie kell. Feleségével szomorúan nézik, ahogy elúszik majdhogynem mindenük. Aztán jön az ötlet: ha a főnöke lopott, neki is sikere lehet így. Dick és Jane tehát bosszúhadjáratba kezd.

Az a baj ezzel a filmmel, hogy nem túl vicces. Ha viszont a mindent elsöprő nevettetés lett volna a cél, akkor elég csúnya bukta a filmnek, de amúgy összességében nézhető egy mozi. Carrey persze belead mindent, amit csak tud. Vegyesek az érzelmeim, mert vannak kissé erőltetett szituációk, de körülbelül ugyanennyin (vagy valamivel többön) nevethetünk is.

Nálam a Dick és Jane trükkjei 6 pont. Van, hogy Jim még a leggyengébb vicceket is képes baromira viccesen előadni. Nem rossz film, de vannak jobb Carrey mozik is. Amúgy ez egy 1977-es film újrafeldolgozása.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet