2010. május 29.

Odakint bukta, itthon kult: Ford Fairlane (1990)

| | Leave a Comment
Nem semmi amúgy, hogy vannak filmek, amelyek őshazájukban, mondjuk jelen esetben Amerikában kegyetlen nagy bukták, viszont más országban – nálunk – pedig kultuszfilm! Bizony, a Ford Fairline kalandjai odakint annak idején, 1990-ben eszméletlen nagy kakukkot jelentett a rendezőnek Renny Harlinnak. Sőt, 1991-ben Arany Málna Díjra jelölték a főszereplőt alakító Andrew Dice Clay-t, mint legrosszabb színészt.Akkor mégis, mi okozhatta az itthoni sikert? Gondolom az, hogy a főszereplő hangját egyenesen Nagy Feró kölcsönözte, és valami kegyetlen nagy dumákat vágnak le. Persze lehet, hogy az eredetiben is ugyanezek a szövegek hangzanak el, csak nálunk valahogy egyből felkapták rá a fejüket az emberek. "Eszem, faszom megáll!"

A film amúgy egy rock and roll detektívről szól, aki belekeveredik egy zűrös ügybe, miután régi barátját megölik egyből azután, hogy az felkereste Fordot: kerítse elő a lányát.

Persze elég sok ismerős arc feltűnik a filmben (Robert Englund, Wayne Newton), de a legemlékezetesebb alakítást Ed O’Neil alakítja, a rendőrfőnök szerepében, akiről kiderül az is, hogy egykor a diszkó iparban nyomta, és ezt be is bizonyítja Fordnak. Booty Time!



Amúgy gyerekkorom egyik kedvenc mozija, lehet, hogy valamikor a közeljövőben ismét megejtem a nézését, és majd akkor írok róla bővebben is.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet