2010. október 24.

Jonah Hex

| | Leave a Comment
Nem igazán tudtam eldönteni, hogy ezt a filmet komolyan gondolták, vagy csak pusztán viccnek szánták-e? Ha ugyanis ez száz százalékig komoly, akkor kötelet annak, aki ezt filmre vitte.
A Jonah Hex ugyanis egy tipikus közhely. Felkérik az összeégett arcú, körözés alatt álló fejvadász Hex-et (Josh Brolin), kapja el a halottnak hitt Turnbull-t (John Malkovich), mivel (és most figyelj) az Egyesült Államok jövője a tét. Hősünk jön, lát, győz, viszi a nőt, aki ez esetben egy prosti, de hogy végleg megadják a kegyelemdöfést a filmnek, utóbbi szerepében Megan Fox mutatja be ismét, mennyire nem tud színészkedni.

Néhány pozitívum, csak hogy ne legyek ennyire szőrösszívű: Brolinnak amúgy jól áll ez a félig elégett képű, cinikus fejvadász dolog, ő tényleg remek választás volt. Továbbá a western-hangulat nagyon ott van. És a játékidő. Szerencsére nem húzták túl sokáig: mindössze csak egy óra és tizennyolc percig "élvezhettem" a filmet, de még így is elég volt ahhoz, hogy egy örökkévalóságnak tűnjön.

Negatívum pedig... hát minden más. Ezerszer ellőtt poénok, milliószor látott szituációk. A forgótáras megoldáson pedig szó szerint felnevettem, annyira erőltetett megoldás volt. Néha már szinte mintha saját paródiájába fulladna a film.

Amúgy az egész egy képregényen alapul, a film elején, amikor bemutatják Hex múltját, akad is néhány animált képi bevágás, amik baromi jók, és lesz még több mint egy órád, hogy visszasírd azokat a képkockákat. Az igazat megvallva sokkal inkább egy darkos animációban ütött volna ez az egész sztori.
Összegezve ez így egy baromi sovány 3/10. Bár az előzetes poszterek jól mutattak, még a trailer sem volt rossz, sajnos a végeredmény borzalmas lett. Durva amúgy, hogy a rendező Jimmy Hayward legutóbb például a Horton című animációt rendezte, ami amúgy nem lett rossz. A Hex a második rendezése, de például közreműködött olyan munkákban, mint a Toy Story, vagy a Némó nyomában. Ezek után nem értem, erre miért volt szükség.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet