2011. március 5.

Paper Man

| | Leave a Comment
Ez van, ilyenkor ismét jobban irigylem kicsit az amcsikat, mivel ők már 2009 óta nézhetik a Paper Man-t, hozzánk még azonban tervbe sincs véve, még egy 990-es dvd-re sem. Érdekes film volt, de pont emiatt tetszett. Kissé meglepett, mennyire lehúzósra sikerült, de voltaképp ezzel nem is volt különösebb gond. Szerencsére azért egy csipetnyi humor (de tényleg csak nagyon kevés) is helyet kapott, ezzel ellentétben az érzelmi részt nagyon élesre hegyezték ki. Utána egy darabig a hatása alatt voltam még. Vigyázni kell vele, nem mindegy, hogy milyen hangulatban ülsz le hozzá.



A történet főhőse Richard Dunn (Jeff Daniels), középkorú, magának való, furcsa természetű író. Házassága nem éppen a fénykorát éli, egy várostól távol eső házban próbál nekilátni új regényének, valamint ezzel együtt gyakorolják feleségével (Lisa Kudrow) a különélést. Richard azonban nincs egyedül: vele van képzeletbeli barátja, aki már kisgyerek kora óta jó tanácsokkal látja el őt. Ő a szuperhős Excellent Kapitány (Ryan Reynolds). Egyik nap Richard megismerkedik egy helyi lánnyal (Emma Stone).

Még mielőtt bárki félreértené: nem, ez nem szerelmi történet, hiszen a lány mindössze tizenöt éves. Az egész film a főszereplő lelki vívódásait boncolgatja, miközben barátságuk egyre inkább kibontakozik. Mindehhez kellőképpen megadja a löketet a kissé fakultabb képi világ. Azonban nem egy pörgős filmről beszélünk, elsőre lehet, hogy nehezen fogod majd megemészteni.

Egyértelmű, hogy Daniels-en múlt a film jelentős része, és bár megmutatta már máskor is, hogy tud színészkedni, de ezúttal is sikerült odatennie magát, egyszerűen zseniális. Mellette Emma Stone szintén jót alakít, ők így ketten elég magasra helyezik a katarzist néhol. Akit kicsit átlagosnak találtam - bár lehet, hogy csak a többiek túlzottan jó szereplése mellett tűnt így - az Lisa Kudrow, valahogy nem mutatott sokat, de talán nem is ez volt a cél. Persze nem felejtem ki Ryan Reynolds-t sem, aki mint mondtam, kicsit vicces is (és most nem a szőke fejére értem), de mintha tényleg rászabták volna ezt a szerepet. Ja, és Weeds-fanok figyeljetek, Emma Stone pasija ismerős lehet.


Néhol picit hosszúnak tartottam, talán ha húsz perccel rövidebbre vágják, sokkal jobban betalál. Persze még így is sikerült beszippantania, és ha még picit el is szomorított, de amikor "kiszálltam", egy percre sem bántam meg. Legyen 7/10, egyszerűen odavagyok az ilyen minimalistára faragott, alacsony költségvetésű filmekért, amelyekre nagyobb színészek neveznek be.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet