2011. május 8.

Thor

| | 2 comments
Sajnos többször bevillant a játékidő közben, hogy megvan rá az esély, ez a film csupán csak azért készült el, hogy az Avengers moziban Thor karaktere ne legyen ismeretlen számunkra. Mert hogy a forgatókönyvvel nem tököltek sokat, az is biztos, sokkal inkább a látványra hajtottak rá. Ennek ellenére kellemes, egyszer nézős kikapcsolódás volt a Thor, semmi több.


Nem mintha az elvárásaim olyan nagyok lettek volna. Kenneth Branagh-nak, mint rendezőnek, minden bizonnyal nem volt egyszerű feladat bemutatni egy olyan Marvel-hőst, aki nem annyira ismert a messziről jött ember számára, mint pl. Vasember. Ennek ellenére Branagh viszonylag elbírt a feladattal, noha nem ez lett élete műve. Azonban a családi dráma részt néhol már túl erőltetettnek éreztem, a film jelentős része pedig pont erre épült sajnos, de azért egy halvány szerelmi szálban sem volt hiány.

Magáról a történetről elég annyit tudni, hogy Asgard világában Odin fia, Thor éppen hatalomra készül jutni. Ám egy meggondolatlan cselekedet után apja száműzi őt a halandók közé, a Földre. Ehhez persze öccsének, Lokinak is köze van, aki mindig irigy volt testvérére. A Földön akadnak segítői, Asgardon eközben Loki tovább keveri a sz*rt.

A számomra túlontúl gyenge szkript ellenére a látvány tényleg büntet. Egész Asgard baromi szép lett, igazi moziélménynek mondható. Ezen kívül olyan harcok vannak, hogy öröm nézni. A film legjobb pillanatai, akárcsak Thor bénázásai a földi életben, amikor megérkezik. Viszont ami számomra elég nagy negatívumnak tehető be, az a végkifejlet, a finálé. A legvégére már csak a fejemet fogtam, egyszerűen nem is értem, miért pont ott kellett elszúrni. Sikerült pont a végére néhány hülyeséget belesűríteni azért.


Nos, a szereplők. Chris Hemsworth alakítása parádés volt, egyszerűen mintha rá öntötték volna Thor karakterét. Nála jobb színészt - megkockáztatom így utólag -  nem találtak volna erre a szerepre. Tom Hiddleston eddig sorozatokban bukkant fel, azonban Loki-ként elég rendesen helyt állt, szinte sugárzott belőle a gonoszság. Az pedig, hogy Anthony Hopkins jó volt, szerintem említeni se kell. A halandók közül Natalie Portman bár jól játszott, mégsem miatta fogunk emlékezni a filmre. Clark Gregg, mint a SHIELD ügynöke már a Vasember mindkét részében felbukkant, most azonban több szerepet írtak rá. Apropó, kiszúrtátok Jeremy Rennert? Bizony! Nem árulok el nagy spoliert azzal, ha elárulom, hogy Hawkeye (Sólyomszem) már most kapott egy kisebb szerepet.

A stáblista utáni jelenetet érdemes megvárni, mert kapunk egy csavart, de gondolom gyakorlott Marvel fanok kitalálták már, kinek lesz kisebb szerepe ott is. Aztán itt van még a 3D élmény, amiről nem tudok nyilatkozni, ugyanis nem mertem bevállalni a konvertált cuccot.

Minden hibája ellenére nem volt kidobott pénz a Thor, de 6/10-nél többet nem tudok adni, néha már túl buta és kiszámítható lett. Amúgy muszáj megjegyeznem, hogy a szinkron ezúttal színvonalas volt, pedig tartottam tőle kicsit, mégsem rombolt az élményen. Az biztos, hogy kell jó pár év, mire ismét rászánom magam az újranézésre, viszont remélem, hogy Amerika Kapitány jobban teljesít majd.

2 megjegyzés:

  1. Hallottam róla jót, rosszat, most közepest... :D Maga a figura nem érdekelt különösebben soha, szóval nem fogok rohanni a moziba, inkább megvárom a BD-t. Egyébként én már amióta felröppent a hír, hogy készül Thor film, ugyanazt érzem, amit az első bekezdésben leírtál.

    VálaszTörlés
  2. Hát igen. Lehetett volna mit kezdeni vele, de nem tudtak túl sokat, elég nagy volt az "izzadtságszag" végig.

    VálaszTörlés

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet