2011. július 16.

Harry Potter és a Halál Ereklyéi - 2. rész (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2)

| | Leave a Comment
Így kell befejezni egy kult-sorozatot? A válasz: igen. Hiszen a végére minden adva volt, hogy egy nagyon korrekt lezárást kanyarítsanak ennek a tíz évnek. Hogy elrepült, mi? Egy korszak vége, hiszen egy teljes generáció nőtt fel Harry Potter kalandjain. Utolsó rész gyanánt egy baromi sodró lendületű finálét kaptunk, amely a Halál Ereklyéi első részével ellentétben szinte nem is tartalmazott unalmas jeleneteket, üresjáratokat. El sem akartam hinni, hogy két órás filmet néztem.

Valójában az egész film alatt érezni, hogy közel a vég. Hogy hamarosan sor kerül a mindent eldöntő összecsapásra, amelyre már mióta várunk. Ez a fajta feszültség a legelső perctől ott van a levegőben. Sikerült olyan mértékű atmoszférát teremteni, hogy le sem bírtam venni a szemem a vászonról. Egy kicsit még a korábbi, gyengére sikerült epizódokat is sikerült úgymond megbocsátani, hiszen azokra is szükség volt, hogy a finálé ilyen faszán felépüljön.

És itt jön a képbe az, hogy annyira nem is volt rossz ötlet szétcincálni két filmre az utolsó kötetet. Általában ez üzleti szempontból nyereséges, de most bátran kimerem jelenteni, hogy a rajongók is jól jártak. Nem csak egyel több filmet nézhettek, de történetileg, illetve kivitelezésileg is jót tett a sorozatnak.

Magáról a sztoriról nem igazán akarok beszélni. Még pedig azért nem, mert pontosan onnan folytatódik, ahonnan legutóbb abbahagytuk. És mivel egy elég nagy kaliberű történet kellős közepén járunk, így bármit mondanék, konkrétan spoiler lenne.

Amivel nem tudok kibékülni azonban, az az utolsó nagy, várva várt harc, Potter vs. Voldemort. Azt a jelenetet mindenképp az összecsapott jelzővel tudnám illetni. Kicsit olyan érzésem volt, hogy hoppá, mindjárt vége a játékidőnek, gyorsan zavarjuk le az utolsó fightot, mert még a legvégére még kell egy prológus is. Természetesen időközben is akadnak apróbb, zavaró momentumok, de gyakorlott rajongók már simán elmennek az ilyenek mellett.

Az, hogy mennyire lett jó adaptáció, nem tudom. Önálló filmként abszolút megállná a helyét. Sosem voltam nagy Potter rajongó, a könyveket nem olvastam. Azonban a filmek nagy része tetszett, de volt, amit például sosem néznék meg újra. A Halál Ereklyéi 2. tényleg rohadtul bejött, de akárhogy is számolok, egyszerűen nem tudnám olyan szemmel értékelni, mint egy igazi fanatikus.

És ha már 3D, akkor megjegyezném, hogy mindössze két, maximum három jelenet volt, amely még egy dimenzióért kiáltott. Ezeken kívül nem igazán tűnt fel, totál felesleges volt, bár szépen volt fényképezve, szó se róla, de meglettünk volna szimpla 2D-vel is.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet