2011. november 26.

The Son of No One

| | 2 comments
Nem is tudom, lehet bennem van a hiba, de mostanában egyik filmet húzom le a másik után, és ezúttal sem lesz másképp (jövő hétre azért igyekszem pozitívumokkal is szolgálni). Akárhonnan is próbálom nézni, a The Son of No One-t sehogy sem találtam működőképesnek. Erről főleg a gyenge lábakon álló forgatókönyv tehet, amit Dito Montiel írt, hogy aztán saját maga huppanjon vele a rendezői székbe. Kár volt.

Milk zűrös környéken nőtt fel annak idején, ebből kifolyólag két haláleset is szárad a kezén: egy narkós, később pedig annak dílere. Csodával határos módon azonban mindkettőt sikerült megúsznia. Most azonban már felnőtt, zsaruként szolgál, de a múltja kísérti őt: valaki üzeneteket kezd hagyni neki, leakarja őt leplezni azért, amit sok-sok éve tett. A film két szálon fut, az egyik a megannyi flashback, amely által megismerjük Milk gyerekkorát, a másik pedig már a jelen.

Kezdem a negatívumokkal: Channing Tatum. Nem tehetek róla, egyszerűen eddig még egy olyan szerepe sem volt, amikor akár egy kicsit is tudtam volna kedvelni. Ez most nagyon szubjektív dolog (valójában maga az írás is az, de ez aztán meg főleg), de nem tehetek róla. Ez van. Majd lesz talán jobb véleményem is róla. A cirka másfél óra legnagyobb gyenge pontja azonban mégsem a főszereplő, hanem a szinte minimális feszültség, ami egy ilyen akció-thrillernek szánt egyveleget valamiféleképp feldobna. Ezáltal teljes üresség lengi körül a filmet, mi pedig csak ülünk a fotelben, néha-néha pedig az óránkra pillantunk.

Sikerült azért pár nagy öreget is összeszedni, húzónév gyanánt. Itt van máris Al Pacino. Kár, hogy az ő jeleneteit simán kinyírták, így nem sokat adott hozzá az összképhez, sajnos. Talán Ray Liotta volt az, akivel tisztességesen bántak el ezen a téren, egy rideg rendőrfőnököt alakít, és piszkosul illett hozzá ez a szerep.

Nem voltak nagy elvárásaim, nem is kaptam sokat, talán még kevesebbet is, de ez most 4/10, maximum. Sajnos megfulladt az átlagosság tengerében, hogy szépen fogalmazzak. Egy-két jobb pillanat dobta fel, de ez még így is nagyon kevésnek bizonyult.

2 megjegyzés:

  1. Akármennyire is lehúztad, engem akkor is kíváncsivá tettél. Pacino miatt is muszáj lesz megnéznem, nagyon tud az öreg még mindig. És nekem Ray Liotta is nagy kedvencem. Ezzel a Tatum gyerekkel sincs bajom. Majd kiderül.

    VálaszTörlés

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet