2011. december 28.

One Day

| | Leave a Comment
Ilyen egy romantikus film, ahol tényleg kapunk mindenből egy kicsit, összerakva ezzel egy műfajon belüli kellemes koktélt.

Hőseink, Dexter és Emma 1988-ban találkoznak, a diplomaosztójuk napján, július 15-én. Ez a nap meghatározóként hat életük további részére, hiszen innentől kezdve minden év július 15-én vagy találkoznak vagy beszélnek egymással. Ez lesz az ő napjuk. Miközben Dexter züllött életű műsorvezető lesz, addig Emma hozzámegy egy stand-up komikushoz, akibe valójában nem is szerelmes.

David Nicholls regényéből saját maga írt forgatókönyvet, így aztán feltehetőleg nem is kérdés, mennyire lett hiteles adaptáció a végeredmény. Igaz a könyvet nem olvastam, de egy író azért csak kitudja ragadni a lényeget saját művéből. Az pedig, hogy Anne Hathaway és Jim Sturgess mit művelnek a szemünk előtt... azt öröm volt nézni. Egyszerűen vibrál köztük a levegő. Újabb tökéletes párost hoztak össze nekünk közel két óra erejéig.

Arra azonban figyelmeztetek mindenkit, hogy senki sem fog világmegváltó dolgokat látni. Jó eséllyel a kisujjadból ki tudsz rázni egy ilyen sztorit akár Te is, de valahogy mégis jó volt nézni. Igen, jelentős részében a színészek miatt. Ezen kívül ami még mértanilag nagyon a helyén volt, az a visszafogott színek és a zenék tökéletes szinkronja. Nagyon sokat hozzátett az élményhez, hatalmas respect érte.

A végeredmény 7/10. Sokszor mondom ezt mostanság, de majdnem 8. Romantikus és vicces is egyben; egyik pillanatban megnevettet, később pedig elszomorít valamivel. Ha nem vigyázol, a végén nagyon lefog rántani. Nem ez lett az új 500 Days of Summer, de nem is ez volt a célja. Szerencsére nem keverték meg az időrendi sorrendet - csak a végén ugrunk vissza picit. Mindenképp ajánlott, ha eddig kihagytátok.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet