2012. december 30.

Alex Cross

| | Leave a Comment
"Ja megvan, az a film, amelyikben Matthew Fox olyan durván néz ki..." - mondjuk majd pár év múlva, amikor esetleg valamikor szóba kerül az Alex Cross.




Dr. Alex Cross figuráját Morgan Freeman már kétszer is magára öltötte, most azonban fiatalabb éveit vehetjük szemügyre. Tyler Perry ugyan nincs olyan jó színész, mint Freeman, de nem volt vele különösebb gond, a film viszont...

Hát azt inkább nem kellett volna. Ugyan akad benn jó néhány pörgősebb jelenet, ezekbe nem is tudnék belekötni, az Alex Cross inkább ott bukott meg, hogy abszolút felejthetőre sikerült minőséggel ruházták fel, valami ezerszer elcsépelt drámai szállal karöltve. Ha ez nem lenne elég, a thriller műfaj minden lehetséges húzását beleerőltették, persze teljesen kiszámíthatóan megkreálva azt, így aztán ne is csodálkozzunk azon, hogy bár nézzük, nézzük, de nem igazán lepődünk meg egyetlen fordulaton sem.

Még a címszereplő fondorlatosnak tűnő pszichológiai meglátásai sem okoznak különösebb meglepetést, hiszen Alex Cross, mint ember amolyan lélektani MacGyver, aki egy-két apróságból képes felállítani egy komplett jellemrajzot bárkiről. Amúgy a filmben fontos szerepet játszik egy elmaradhatatlan családi tragédia, természetesen az éppen üldözött sorozatgyilkos kapcsán, amellyel csak a drámai vonalat próbálták csúcsra juttatni, de mi, gyakorlott thriller nézők csak egy lazát legyintünk rá.

Matthew Fox pedig: aláírom, brutális gonosz, enyhén szólva is szadista, megveszik azért, ha valaki szenved, megvannak a módszerei, de nem tudták úgy körülírni, hogy egy rendes rossz fiúként könyveljük el. És ez baj, legalább itt lehetett volna erős a film.

És végül...

Nem mondom, hogy bitang elvásárokkal ültem le hozzá, ami megmenti a filmet, azok a színészi alakítások, de mint szkript, mind rendezés terén iszonyatos nagy csalódás. 4/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet