2012. december 30.

Seeking a Friend for the End of the World

| | Leave a Comment
Ugyan a világvége nálunk elmaradt, így nem volt más választásunk az év végi nagy pótlások közepette, hogy bepróbáljuk végre a Seeking a Friend for the End of the World című keserédes, romantikus dramedy-t, ami még roadmovie is egyben.




A film eleve szakít a világvége-mozik azon jellegzetes tulajdonságával, hogy az emberiség még az utolsó pillanatban is próbál tenni valamit a vég elkerüléséért. Az utolsó ilyen lehetőség a meteor becsapódása előtt 3 héttel sikertelenül végződött, így elkerülhetetlen a világvége. Egy teljesen átlagember, Dodge szemszögéből láthatjuk a dolgokat, akit felesége elhagyott. Unottan, megkeseredetten várja a világvégét, mígnem közelebbi kapcsolatba nem kerül a szomszédlánnyal.

Lassan kiderül, hogy a postás néha hozzá dobta be Dodge leveleit, amelyeket átnézve a férfi szembesül vele, hogy egy régi szerelmétől nem rég kapott egy levelet, amelyben a nő szerelmet vall neki. Úgy dönt, útra kel, hogy még mielőtt mindennek vége, találkozhasson vele. A szomszédlány is vele tart, mivel ő a családjával szeretné tölteni az utolsó napokat.

A film innentől vált át roadmovie-ba. Hőseink több emberrel is találkoznak, sikerül megélniük még ezt-azt, mielőtt becsapódna a meteor. A keserédes, melankolikus hangulat mindvégig uralja a filmet, néha okozva néhány megmosolyogtató pillanatot, de közel sem derűs alkotás, hiszen minden sarkon ott ólálkodik a tudat, hogy napok vannak vissza.

Steve Carrell pedig kiváló választás volt, bár tipikusan azt a karaktert hozza, ami neki a legjobban áll, mintha rászabdták volna Dodge figuráját. Körülbelül két arckifejezéssel tolja végig az egész filmet, de tőle ezt megszokhattuk. Keira Knightley és ő viszik el a vállukon a filmet, de mellékszerepekben olyan színésszel is szembetaláljuk magunkat, mint Martin Sheen.

És végül...

Konkrétan az utolsó lehetőségek filmje. Amikor pár napunk van arra, hogy mindent helyre hozzunk. Ezt pedig remekül ragadta meg a rendező, és bár beleszaladt néhány üresjáratba, de tetszett ez az egyéni megközelítése a világvégének. Még ha néhol kissé csöpög is. 7/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet