2012. december 25.

The Baytown Outlaws

| | Leave a Comment
A Baytown Outlaws tipikusan az a film, aminek nagyon oda kellett volna pörkölnie, miközben egyszerre izguljuk és röhögjük végig a másfél órát. Hiába minden reményünk, sajnos hiányzik a puskapor, amelynek hiányában egy sima felejthető alkotás született.




A sztori a három Oodie-tesó körül forog, akik munkájukat tekintve megbízásra tesznek rendet a maguk illegális módján. Legújabb melójuk is egyszerű feladatnak tűnik: egy csaj (Eva Longoria) keresi meg őket, hogy szerezze vissza keresztfiát az alvilági figura (Billy Bob Thornton) kezei közül. A megbízás sikerül, azonban az életben hagyott góré nem hagyja annyiban a dolgot: egy halom rossz arcot küld a tesók nyomába. Hogy mindezt fokozzuk, még a hatóság is üldözi őket.

Minőségét tekintve az egész film olyan egyszerű, mint egy pofon. Nem elég, hogy a szereplők egytől egyig kétdimenziós karakterek, még Thornton figurája sem vehető komolyan egy cseppet sem, bár az alakításával nem volt különösebb gond, azt hozzá kell még tenni, hogy olyan sokat nem is látjuk.


De legalább a fivérek lettek volna jól kidolgozva... Hárman vannak, három tulajdonság, de olyan ordas sablonokból építik fel őket, hogy fájdalmas volt nézni. A buta, együgyü mellett van egy beszélni nem tudó, eszeveszett vadállat, és természetesen egy normális, aki a csapat főnöke. Bár egyikük sem egy IQ-betyár, ebből adódóan lehetett volna frappáns párbeszédekkel tarkítani eszmecseréjüket, azonban a forgatókönyv - mind dialógus, mind történetet tekintve - mehet a levesbe.

A kevés pozitívumok listájára talán a néhány akció dúsabb jelenet írható fel, szerencsére ezen a téren sikerült pár percre ráncba szedni a filmet: a gyilkos prostik megtorlása, valamint az autós üldözések azért próbálták menteni a menthetőt. Ezekből több kellett volna. Ahogy néztem az ilyen aprításokat, akkor ugrott csak be, hogy volt lehetőség ebben a filmben, talán nem egy első filmesre kellett volna bízni a rendezést, na meg a forgatókönyvet is ki lehetett volna pofozni, és akkor még el is néztünk volna minden klisét.

És végül...

Kíváncsi voltam rá, de végül koppantam. Többet ígért ennél, mint ami végül eredményre vezetett, sajnos nem nagyon tudom ajánlani, azért a néhány jobb jelenetért kár is lenne... 4/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet