2014. február 20.

+1 / Plus One [2013]

| | Leave a Comment
Fogj egy viszonylag jó alapötletet, és gyalázd meg egy filmmel. A Plus One alapkoncepcióját egy világűrből becsapódott meteorit (???) adja, amely képes arra, hogy a közelben lévő embereket konkrétan megkettőzze. Ebből még akármi is lehetett volna, de igencsak elcseszték.




Adva van főhősünk, a gimnazista srác, aki némi szemkontaktus után lesmárol egy vadidegen csajt, miközben barátnőjét várja. Logikus, nem? Persze megjelenik a barátnő, aki - ahogy az várható - se szó, se beszéd, el is rohan. Viszont este házibuli, ahol a kétségbeesett fiú talán vissza tudja őt hódítani, legalábbis ő ebben bízik. De időközben megérkezik az idegen cucc az űrből, amely az este folyamán működésbe is lép, így hőseink hamar szembesülnek azzal, hogy kettő van belőlük.

A galibát az okozza, hogy a másolatok pár perccel "le vannak maradva", a tömeg pedig csak akkor kettőződik meg, amikor kint vannak a hátsó kertben, így a "klónok" a házban kelnek életre.

Ha ebből egy félórás short film készül, és nem húznák-halasztanák feleslegesen másfél órássá a cselekményt, akkor komolyan leborulnék. Még a borzalmas színészi alakítások sem zavartak volna. Mert azokból akad bőven. Ezen kívül, lévén, hogy egy házibulis filmet is kapunk egyben, a készítők nem féltek élni az ezzel járó klisékkel sem. Csordogál a cselekmény, egyik butább lépés követi a másikat, de még a végkifejlet, azon belül pedig a záró képsorok is csak egy félvállról vett legyintést erőszakoltak ki belőlem, némi szájhúzással nyakon öntve.

Aki teheti, nézzen mást, mert nem egy nívós darabról beszélünk a Plus One esetében. Ott volt a potenciál benne, tényleg sok ügyes ötletet ki lehetett volna hozni belőle, ha egy csepp kreativitást is belefektettek volna. 3/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet