2009. október 24.

Színészek másképp

| | 2 comments
Na most egy kicsit eltérek a „megszokottól” (azért írtam idézőjelben, mert még nagyon az elején vagyok ennek az egész blog-dolognak, ezért még én sem vágom, mi is lesz a megszokott), és ezúttal nem kritika-féleség lesz, hanem egy kis érdekesség.

Vannak színészek, akik ugye mindenre képesek egy szerepért, pontosabban lefogynak, meghíznak, maszkírozzák magukat a felismerhetetlenségig. Sokszor az ember el sem hiszi, hogy kedvence milyen átalakulásokon ment keresztül, ám van, amikor fel sem ismerjük az illetőt.
Nézzünk most három kiváló példát.

Christian Bale – Gépész
Ebben a filmben Christian Bale iszonyatosan lefogyott, szinte csontkollekcióra sorvasztotta magát. És ez nem trükk: a szerep kedvéért valóban így nézett ki, a bordái szó szerint kilógtak, és elég groteszk látványt nyújtott.


Jared Leto – Chapter 27
Ezért a filmért az énekes-színész durván meghízott. Szinte felismerhetetlen. És ez sem trükk. Valóban hízókúrán vett részt, hogy eljátszhassa John Lennon gyilkosát, Mark David Chapman-t. Voltak is gondok, hogy nehezen tudott lefogyni.



Tom Cruise – Trópusi vihar
Na erről már volt szó a Trópusi viharról írt bejegyzésben. Mondjuk itt szó sincs sajátos elváltozásról: itt már maszkíroztak ezerrel, tehát amit látunk, az mind álca. De azért valljuk be: hatalmasat alakít, és tényleg felismerhetetlen.

2 megjegyzés:

  1. Bale tényleg rémisztő, Jared meg inkább vicces. Tom Cruise meg szimplán cool!

    VálaszTörlés
  2. Jared tényleg durva. Bár a Chapter-t nemláttam még, de tuti nézős, mivel aztmondják durva, mit alakít benne.

    VálaszTörlés

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet