2009. október 19.

Véres Valentin 2D

| | Leave a Comment
Szerintem aki ennek a filmnek olyan hatalmas felhajtást kerített, az minden bizonnyal 3D-ben látta. Mert úgy biztos élvezetesebb, mint szimpla két dimenzióban, ahogy én is láttam. Nem akarom földig alázni a filmet, mivel vannak jó pillanatai, nem is egy; egyedül csak annyi problémám volt vele, hogy néhol túlságosan kiszámítható. Igen, szinte előre meglehetett mondani, mi is történik, satöbbi, satöbbi... De amúgy kellő mennyiséggel fröcsög a vér és vannak váratlan pillanatok, amelyeknél megugrik az ember. Tehát vegyesek az érzelmeim a filmmel kapcsolatban.



Ráadásul aki két dimenzióban nézi, az felfedezhet jó pár olyan momentumot, amelynél megjegyzi, hogy „nahallod ez háromdében mekkora lett volna…” Szóval mindenképp megkell nézni úgyis, vagy mondjuk: csak úgy. Mert ezt eredetileg arra tervezték.
A film nagyon hajlik a B kategória felé, ugyanis ahhoz képest, hogy 2009-es film, és nem kevés költségvetéssel készítették, sokszor elég „gagyi” a kivitelezés. Kitudja, lehet, hogy direktben lett ilyen, de az is lehet, hogy a készítőktől csak ennyire futotta. Ha ez így van, akkor szerintem pályát tévesztettek.

A történet maga elég sablonos: tíz évvel ezelőtt súlyos bányászbaleset történt egy kisvárosban, az okozója az a Tom gyerek, aki később visszatér a tett helyszínére. Ja, és történt még valami: rajta kívül egyetlen egy túlélő volt, Harry, aki a kómából felébredve lemészárolt 22 embert, mígnem elkapták, megölték és elásták az erdőben. Miután Tom visszatér tíz évvel később, pontosan Valentin napján, valaki bányász ruhában irtani kezdi a kisváros lakóit. Mindenki meg van győződve, hogy Harry szelleme tért vissza.

Annak idején özönlöttek a 3D-s, és nem kis kíváncsiságot kiváltó plakátok, és azt hittük, ez a film tényleg jó lesz. Most, hogy láttuk (2D-ben), azt kell mondanunk, hogy sokkal jobbra számítottunk.
Mindenképp meg lesz nézve 3-ban is, addig nem is akarom nagyon pazarolni a szót és koptatni az ujjaimat, nagyon nagy jóindulattal közepest kap tőlem a Valentin, és remélem nem lesz folytatása.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet