2011. február 22.

A 10 legjobb narráció

| | Leave a Comment
Listát írni jó. Ezúttal a vérengzés célpontja a tíz legjobb narráció lesz, ahogy azt már a címben is leírtam. A lista amúgy nagyon szubjektív, meg mondjuk ha többet agyalok rajt (na jó, így sem öt perc volt) akkor találok még jobbakat.

Nem tipikus lista, nem állítottam tetszési sorrendbe, maradt a jó öreg betűrend. Essünk neki!.
  • Amerikai Psycho (American Psycho) - Na igen, itt mindenképp meg kell említeni, hogy a könyvből nagyon sok jó monológ kimaradt, de még így is jutott elég. Bateman reggeli rutinja alapozza meg az egészet, de hallhatunk még nagyon jókat.
  • Dexter - Sorozatok is helyet kapnak a listában, egyértelmű, hogy Michael C. Hall hihetetlenül közvetíti az epizódokat. Az a hang basszus, az ember szinte beleborzong.
  • Dokik (Scrubs) - Mit érne egy Scrubs, ha nem lenne JD és az ő folytonos gondolatmenetei? Őszinte leszek, nekem leginkább az utolsó percekben helyet kapó drámaibb szövegek fogtak meg, amihez általában mindig valami pontosan passzoló dalt választanak.
  • Durr, Durr és Csók (Kiss Kiss, Bang Bang) - Nekem annak idején azért jött be ez a narráció, mert Downey abszolút közvetlenül nyomja. Ilyenekre értem, hogy például azt is megjegyzi közben, hogy "jó szar narrátor vagyok" és elkezdi előröl.
  • Egek Ura (Up in the Air) - Leginkább a záró mondatok fogtak meg, noha nem épül az egész film a főhős gondolataira, azért ami maradt, az megállja a helyét. Öröm hallgatni, főleg Clooney hangjával.
  • Harcosok Klubja (Fight Club) - Azt hiszem, ide felesleges is lenne bármit írnom, hiszen elég csak a filmre gondolnunk, és mindent megértünk. Edward Norton zseniális, egyetlen rossz szót nem tudnék mondani rá.
  • Sin City - A bűn városa - Nos, ha ez rendes toplista lenne, akkor minden bizonnyal a Sin City végezte volna az első helyen. Bizony, Legjobb Narráció kategóriában még a Fight Club-ot is lepipálja nálam, pedig minden másban a klub a nyerő. A legjobb egyértelműen Mickey Rourke, de azért akárki szólal meg, mindenki remekel.
  • Southland Tales - A káosz birodalma - Ha ahhoz a - felteszem népesebb - táborhoz tartozol, akiknek a film nem jött be, azért azt ismerd el, hogy Justin Timberlake kegyetlen módon tudta végigkommentálni az eseményeket. Az ő hangja is kellett hozzá, hogy anno a Southland Tales fonalát elkapjam és el ne eresszem a kb. két és fél órára.
  • Vonzás Szabályai (The Rules of Attraction) - Még egy Ellis adaptáció a listában. Itt az fogott meg elsősorban, hogy három szereplő szemszögéből látjuk a történteket, mindenki más hozzáállással ecseteli a dolgot. Na jó, egy rövid időre kapunk egy negyedik szereplőt, Victort, aki elmeséli nekünk európai kirándulását. Mind a könyv, mind a film kötelező darab.
  • Watchmen - Az Őrzők - Elérkeztünk a lista végére. Hát igen, a Watchmen. Jackie Earle Haley hangja csak néhol idéz Rorschach naplójából, de végig uralja a filmet. Képregényben jobban működött igaz, de filmben is eltalálták a dolgokat.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet