2011. február 19.

Cyrus - A furcsa srác

| | Leave a Comment
Muszáj azzal kezdenem, hogy akinek a fejében Jonah Hill neve egyenlő az agyatlan szórakozással, az kicsit most kösse fel a gatyáját. A Cyrus egy kicsit lehúzós film lett egy fiúról, aki makacsuk ragaszkodik az anyjához, de nem úgy, ahogyan azt elsőre gondolnánk.


John hét éve elvált, azóta egyedül élő, magányba burkolózott férfi. Volt felesége (akivel azóta barátok) újra férjhez megy, ez kicsit még jobban földhöz vágja, de az unszolására elmegy vele és újdonsült férjével egy buliba. Itt ismerkedik meg Molly-val, akivel kapásból közös húron kezdenek pendülni. Mint kiderül, Molly-nak van egy fia, a 21 éves Cyrus, aki nem nézi jó szemmel, hogy egy harmadik ember próbál beférkőzni az életükbe.

Eleinte még azt látjuk, hogy Cyrus kedveskedik, viszont érezni rajt a rossz indulatot, melyet próbál ugyan leplezni, de végig tudjuk, valami nincs rendben a sráccal. Ez volt az a fonal, amit Jonah Hill elég rendesen elkapott, és megmutatta, megy neki a drámázás is. Persze nem egy tökéletes színész, viszont egy másik arcát sikerült megmutatnia ezúttal. Néha már picit félelmetes, de tényleg. És ha már a szereplőknél tartunk, akkor muszáj megemlíteni a főszereplő John C. Reilly-t, aki általában remekel, ezúttal sem volt másképp. Most is ugyanolyan szimpatikus figura, mint máskor.

Nem lett azonban tökéletes a film, erről főként a kiszámíthatósága és az egyszerűsége tehet. Ez utóbbi még nem is lenne hiba, de nem éltek a lehetőségekkel. Ezalatt többek közt a végét értem, túl egyszerűen zárták le, olyan semmilyen, de majd meglátjátok.

A másik hatalmas negatívum az az operatőri munka. Ez mi volt? Sokszor mintha egy home videót néztem volna. Vagy ez volt a cél - de akkor francba velük - vagy csak amatőrre bízták a munkát. Néha már tényleg nagyon tudott zavarni, bizony sokat rombolt az élményen.

A film nálam 6/10 lett, egyszer mindenképp érdemes megnézni, de többször nem fog rávinni a lélek. A szereplők tényleg jól játszanak, de az ilyen sztori inkább csak mellékszálként szokott működni valami nagyobb történet keretein belül. Azonban lehetett volna jobb is, de másfél órában picit unalmasra sikerült.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet