2011. február 20.

Filmfüggés #3

| | Leave a Comment
A helyzet az, hogy ha összegyűlik kellő mennyiségű film (azt hiszem 5 az pont elég lesz), akkor havonta jelentkezem ezzel a rovattal. Persze inkább csak a régebbi filmekre fogok összpontosítani, amelyekről nincs kedvem-erőm-hangulatom pár sornál többet írni, és nem érnek meg egy külön bejegyzést. De ez amúgy nem azt jelenti, hogy régi filmekről abszolút nem fogok majd külön írni. Ja, és amik itt megjelennek pár sorban, azokat nem feltétlenül mostanában láttam.

Lódító Hódító (The Invention of Lying)
Íme egy újabb iskolapélda arra, hogyan kell egy remek alapötletet nem túl jól kihasználni. A történet ugyanis egy olyan világban játszódik, ahol nem létezik a hazugság. Még a filmekben sincsenek fikciók, a reklámok is közlik, ha pl. a Coca Cola egészségtelen. Mark Bellison élete romokban, ám amikor feltalálja a hazugságot, rájön, mekkora hasznot húzhat belőle. Eleinte jól indul a film, bár picit már a kezdésnél erőltetettnek éreztem. Sajnos végül a kivitelezésen bukott meg a dolog, nem erre számítottam. Néhol a film már túl drámai, de ez persze nem baj. 5/10.


Köszönjük, hogy rágyújtott! (Thank You, for Smoking!)
Ezt a filmet imádtam. Jason Reitman 2005-ös filmje, aki azóta például a zseniális Egek Urával is jelentkezett. Elég társadalomkritikus az a mozi. Nick Naylor (Aaron Eckhart) PR szakember, munkaköre pedig: népszerűsíteni a dohányzást a mai világban. A másfél órás játékidő pikk-pakk elszállt amúgy. Bár mindenhol vígjátéknak van beállítva, de közel sem az, inkább több a drámázás, meg a polgárpukkasztás. Szórakoztató. 8/10.

Égető bizonyíték (Burn After Reading)
Bár nem ez a Coen testvérek legjobb filmje, de a komolytalanságaikat nézve korrekt filmról van szó. Osbourne Cox-ot (John Malkovich) menesztik a CIA-tól, aki ezek után megírja a memoárjait. Ám a CD-re mentett emlékiratok két ügyetlen edzőtermi alkalmazott kezébe kerülnek, akik úgy döntenek: zsarolnak. Persze ennél összetettebb a sztori, több szálon fut, amelyek mindig kuszábban futnak össze, mindenki megcsal mindenkit, Brad Pitt pedig baromi vicces, Clooney meg szimplán hihetetlen. 7/10.

Transamerica
Abszolút felkészületlen voltam ezzel a filmmel kapcsolatban, de kellemes csalódás lett végül. Felicity Huffman egy transzszexuálist alakít, akinek már csak egy műtét van hátra, hogy teljesen nő legyen (gondoltam kitaláltátok melyikről van szó). Ekkor derül ki, hogy van egy fia, akit szárnyai alá vesz. Amit utólag sajnálok, hogy szinkronnal néztük, mert rengeteget rombolt az élményen, kíváncsi lettem volna, Huffman hogyan játszik a hangjával, mert az alakítása kiváló. Lehetett volnas 7 is, de így csak 6/10.


Nehéz idők (Harsh Times)
Ez egy nagyon kemény film, tényleg. Bár nem ez Christian Bale legjobbja, de nem semmi, mekkorát alakít ebben is. Két régi jó barát munka után kajtat, pontosabban mindig találnak valami jobb programot, miközben minden szarba belekeverednek. Egyikük, Jim (Bale) háborús veterán, elég labilis idegzetű fickó, minden álma, hogy zsaru legyen. Barátja, Mike (Freddy Rodriguez) azért akar dolgozni, hogy ügyvéd barátnője (Eva Longoria) ne cseszegesse annyit. A filmben akadnak elég durva dolgok, néha picit leül, de sikerül felkapaszkodnia, hogy megint tetőfokon legyen az izgalom. 7/10.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet