2012. június 23.

Hófehér és a Vadász (Snow White and the Huntsman)

| | 7 comments
Az év, amikor kapásból két Hófehérke filmet próbálnak lenyomni a torkunkon. A Mirror, mirror-t még nem láttam, de bevallom, nem is vagyok kíváncsi rá. Főleg a Snow White and the Huntsman után, ami hát, hogy is mondjam... Lehet, hogy simán csak öregszem, vagy csak nem vagyok csajból, hogy valamire is tudjam értékelni a filmet, de tény, hogy szinte nulla elvárással kapott esélyt, és még így sem talált be nálam.

Egyetlen, rövidke szóval simán tudnám jellemezni a kétórás játékidő minden egyes, milliószor lerágott percét: buta. Méghozzá nagyon. És nem, nem csak Kristen Stewart nézése, akinek már lassan fejből tudjuk az első két fogát. Nem csak azon jelenetek többsége küszködik gyógyíthatatlan naívitással, mint amikor például - kisebb spoiler jön - K. Stew a szimpla nézésével megszelidít egy vérengző szörnyet - spoiler off - de mind a forgatókönyv, mind a rendezés egy minden tekintetben buta filmet szállított le nekünk, ahol hiába próbálok összeszedni minél több pozitívumot, egyszerűen nem megy, így összesen három dolgot tudok csak értékelni: a látványt, mert az szép. Az Alice trükkmesterei kitettek magukért, ha ott tetszett a képi világ, akkor ezzel sem lesz gond szerintem.

A másik dolog Chris Hemsworth jelenléte, aki amolyan mentsvárként szolgál a magamfajta filmnézőknek, mert amikor csak ülsz, nézed a mozit, és már rég feladtad a reményt, akkor hirtelen jön Thor (szinte ugyanaz a karakter amúgy a Vadász is), az egyetlen ember, akivel szimpatizálni tudsz, máris egy halvány fokkal sikeresebben tudsz elmélyülni a filmben. Aztán a törpék, akik nyilván jó arcok, sőt, Nick Frost felbukkanására egyáltalán nem számítottam. Milyen kár, hogy Szabó Győző hangja egyáltalán nem illik hozzá. Mostanában szegény Győzit amúgy pont olyan színészekhez választják, akikhez nem igazán akar passzolni a hangja. De annyi baj legyen.

És akkor ennyiben ki is merül minden jóság, amivel a Snow White egyáltalán szolgálhat. Mert mi marad még? Az erőltetettre megírt karakterek, ahogyan azokat eljátsszák, mindenfajta meseszerű klisével karöltve, borzalmas, mi több, rettenetes párbeszédekkel, tömény két órában, hogy a végén már egyáltalán ne rágjuk véresre a körmünket izgalmunkban a páncélba burkolózott Hófehérért, amint épp egy Vadász által elkövetett csók után feltámadva halotti ágyából próbálja megmenteni, amit a Gonosz Mostoha elkövetett az elmúlt években. Kicsit felpumpált Hófehérke-maszlag, amit a Twilight-lánnyal próbáltak eladni. Nem is akarom szaporítani tovább a szót. 3/10.

Az pedig, hogy Kristen Stewart szebb lenne, mint Chralize Theron...?

7 megjegyzés:

  1. hát érdemes lesz ezt a rendezőt is felírni a kis noteszba, h elkerüljük a filmjeit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem értem, hol itt a baj, a rendező imdb adatlapján már fel van tüntetve a Snow White and the Huntsman 2. is :) facepalm.

      Törlés
  2. hát lehetne egy ilyen filmet abba hagyni, még el sem jutottunk a drámai csúcshoz.

    VálaszTörlés
  3. én azért a lelkem mélyén mondjuk bízom benne, h nem éli meg, h legyen folytatása.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csaknem. De valamivel kell etetni ezt a célközönséget is, manapság pedig miből nem készül folytatás :D

      Törlés
  4. hát ezeket beígérik. Az aranyíránytűt se csinálták meg végül. Mondsjuk ma néztem a legenda vagyokot, annak kíváncsi lennék, h milyen folytatást csinálnának. Én a lelkem mélyén bízok abban, h az Avatarnak sem lesz folytatása, bár sajnos Cameron nagyon elszánt :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legenda vagyok-nak érdekes lenne a folytatása, főleg, hogy Will Smith egyelőre nem akar benn részt venni. Mondjuk aztán majd kap egy zsírosabb csekket, és meggondolja magát.

      Avatar 2 maximum azért érdekel, mert a vízi világot mutatják benne főleg, ami még érdekes is lehet. De amúgy meg vagyok nélküle :)

      Törlés

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet