2011. november 24.

Válogatott gyilkosok [Killer Elite]

| | Leave a Comment
Amikor tippre csak az Expendables 2. az az akciófilm, amit úgy isten igazából vár az ember fia, akkor egyszer csak beugrik, hogy dehogy is, hiszen megjött a Killer Elite, ami látatlanban még működőképesnek tűnik. A tényleges végeredmény azonban hagyott némi kívánnivalót maga után.


Pedig nem kisebb nevek voltak felelősek a tesztoszteronfelhő megteremtéséért, és egy nagy kaliberű hentelésért, mint Jason Statham, Robert De Niro, vagy épp a negatív oldalon álló Clive Owen. A valós sztorin alapuló film pedig még velük sem ütött nagyot. Ki tudja, lehet az én hibám, de valahogy nem tudtam elkapni a Killer Elite fonalát. Ha pedig már kezdtem belerázódni, akkor meg elég hamar kizökkentem. Mintha egy hullámvasúton ültem volna, ami valamikor csak zötykölődik simán, aztán egyszer csak kapaszkodni kell.

A sztori szerint Danny Bryce visszavonult különleges ügynöknek (Statham) meg kell mentenie egykori mentorát (De Niro), mert az elvállalt egy melót, felvette a pénzt, de megakart lépni. Most Bryce-nak kell megcsinálni a munkát, ha az öreget szabadon akarja látni.

Teljesen más menetelést ígért a trailer. De tényleg, fele annyira nem volt cool, mint azok az összevágott pár percek. Még szerencse, hogy itt volt nekünk Statham, persze ő is csak a tőle megszokott figurát hozza már nem is tudom hány filmje óta, de őt egyszerűen ezért szeretjük. De Niro is kapott néhány jobb jelenetet, pár beszólással karöltve, de neki inkább csak asszisztálni kellett. Clive Owen is elég meggyőző volt a rosszak oldalán, de az a bajusz azért büntetett rendesen.

A Killer Elite próbál többet mutatni magából, mint amilyen valójában. Az elsőfilmes rendező Gary McKendry igyekezete meg is látszik, de a "visszavonult ügynök kényszerből elvállal még egy melót"-sémát ő sem tudta már hova szépíteni. Sajnos a cirka száz percet mindvégig benyelte a középszer. 5/10. Szomorú ezt így leírni.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet