2012. január 28.

Wrecked

| | Leave a Comment
A Wrecked legnagyobb hibája, hogy eleve nem rövidfilmnek szánták. Az egész ugyanis lazán elfért volna egy maximum húsz perces shortfilmben. Persze nem így lett, mert valaki szerint jó ötletnek tűnt másfél órában elmesélni a finoman szólva is vézna cselekményt.


Az író-rendező páros eddig csak kisfilmeket szállított, ötletekkel nyilván most sem lehettek gazdagabbak, mint korábban. Valahogy azonban ki kell tölteni a játékidőt, nincs mese. Gondolom kitaláltátok, hogy ebből adódóan a film elég unalmasra sikerült, de a legtalálóbb szó inkább az rá, hogy üres.

Azt a kevés puskaport ugyanis a legvégére tartogatták. Egészen addig legalább annyit szenvedünk, mint szegény Adrien Brody. Apropó, még szerencse, hogy legalább a kasztingnál nem bízták a dolgot a véletlenre, mivel egyáltalán nem volt mindegy, kinek a vállán nyugszik a film. Szinte végig Brody van a vásznon, erre jobb felkészülni. Ha nem csíped a fickót, ez pláne nem a te filmed.

Hősünk az erdőben tér magához, egy tropára tört kocsiban, törött lábbal, több sebből vérezve. Nem emlékszik semmire. Jelen van még két holttest, egy pisztoly, és rengeteg pénz. A rádióban pedig bemondják, hogy három bankrablót keresnek, akik egy azonos típusú kocsival léptek olajra. Miközben Brody próbál visszajutni a civilizációba, hallucinációk gyötrik.

Valójában szemét egy film ez, mert olykor csak-csak sikerül felkeltenie az ember érdeklődését, de aztán csúnyán ott is hagy minket a semmiben. Valami nagyon vázlatos alapötletből nyújtották el ezt az egészet, aminek végül meg is ittuk a keserédes levét. A befejezést egész korrekt módon hozták össze, de amíg eljutunk az utolsó negyed óráig, addigra már szétuntuk a fejünket.

Adrien Brody is megkapta a saját kis one-man showját, örülhet. Nem is vele volt baj. Sajnos a Wrecked nem ér fel mondjuk a Buried szintjére, mert míg ott szinte végig izgulhattunk, itt csak néhol van jelen a feszültség, sokszor leginkább altatóként funkcionál. A pontszám meg 4/10, de ebből egy a szép erdei fényképezés miatt jár. Nem veszítesz vele semmit, ha kihagyod, legalább megmarad másfél óra az életedből.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet