2012. november 3.

The Watch

| | 1 comment
Vannak emberek (köztük én is), akiknek elsőre talán jól hangzik, hogy Ben Stiller, Vince Vaughn és Jonah Hill együtt ökörködik, de mint tudjuk, nem minden arany, ami fénylik, így a The Watch sem lett több egy középszerű vígjátéknál - sajnos. Pedig egyáltalán nem a fent említett három húzónéven - na meg persze itt van velük Richard Ayoade - hasalt el a dolog, hanem úgy körülbelül minden máson.




Félreértés ne essék: a film nézhető, szódával elmegy, szórakoztató is tud lenni olykor, de nem úgy kell rá leülni, hogy a színészek miatt úgy sem lesz rossz. Valójában a teljesen idejétmúlt forgatókönyv a ludas, amit Jared Stern (Mr. Popper's Penguins), Evan Goldberg (Superbad, Pineapple Express) és Seth Rogen hárman körmöltek le.

A sztori onnan indul, hogy egy Costco áruház vezetője (Stiller) egy boltban történt rejtélyes haláleset után úgy dönt, polgárőrséget alapít, hogy a párezres lakosságú város mindössze nyolctagú rendőrállományának besegítsenek. A jelentkezők közt van olyan, aki nem került be a rendőrségre (Hill), aki kicsit távol akar lenni a családtól (Vaughn) és egy nemrégiben a városba költözött fickó is (Ayoade), ő ugye a beilleszkedés végett. Eleinte sörözgetés, lazulgatás folyik, mígnem találnak egy idegent, valamint annak fegyverét, szépen lassan pedig egy földöntúli invázió nyomaira bukkannak, amit innentől minden áron megakarnak akadályozni.

A lényeget röviden összefoglalandó, hogy tipikus komédiával állunk szemben, amelyből az alpári beszólások sem hiányozhatnak (itt érződik azért Seth Rogen keze nyoma), mindehhez hozzácsapták a sci-fi szálat, szerencsére nem rontva ezzel az amúgy sem egeket verdeső színvonalat, de nem is tettek hozzá, leszámítva egy viszonylag elsőre vicces, aztán kínosba forduló jelenetet, amelyben hőseink egy űrlénnyel pózolgatnak, miközben kattintgatnak a fényképezővel.

Ahogyan az pedig várható volt, kb. mindenki a szokásos szerepét hozza: Vaughn a nagy dumás fickót, Hill a srác, aki az anyjával él és az altesti beszólásokkal próbál mosolyt csalni az arcunkra, míg Stillernek jutott némi dráma is, mert még a családi gondjaiba is bepillantást nyerhetünk - hozzáteszem: totál feleslegesen.

Nyilván aki rajong a három arcért, az úgy sem fogja kihagyni, de én annyira nem tudom ajánlani. 5/10.

És itt a végén megjegyezném, hogy a szinkron annyira nem vészes, de nem igaz, hogy Jonah Hill miért nem az anno jól megszokott hangját, Szvetlov Balázst kapja mostanában. Egyszerűen katasztrófa volt hallgatni, pedig voltak jó beszólásai. Ha jól emlékszem, már a 21 Jump Street-ben is más szólaltatta meg, már ott is furcsa volt. Ezt most csak így mérgemben írtam le gyorsan.


1 megjegyzés:

  1. Nálam még az év végi top10-be is jó esélye van bejutni, hasizomlázig röhögtem magam, frenetikus volt. A fényképezős meg szvsz az egyik legjobb jelenet volt az egészben. Stiller drámája tényleg felesleges volt, ezen kívül viszont nem nagyon tudok negatívumot felhozni, talán picit lassan indult be. 8/10

    VálaszTörlés

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet