2013. május 28.

Side Effects

| | Leave a Comment
Manaspság kevés a jó thriller, szerencsére van nekünk egy Soderbergh nevű rendezőnk, aki azért rámutat olykor, hogy van új a nap alatt.



A Side Effects egy elég lassú lefolyású, ám annál csavarosabb thriller. Ne csodálkozz, ha tíz perc után még mindig nem szippantott be, és máshol járnak a gondolataid. Az a helyzet áll ugyanis fenn, hogy ahogy halad előre a cselekmény, az embert úgy köti le egyre jobban. A játékidő felére már a rabja leszel, vagy mi. Soderbergh le sem tagadhatná, hogy Hitchcock mekkora hatást gyakorolt ezen munkásságára, nem kevésszer köszönnek vissza megboldogult Alfred rendezéseinek egyes jellemvonásai. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy koppintás, csak érződik a hatás. A gyógyszeripari téma pedig nem pont egy gyakran előkapott ötlet a filmek terén, így ha ezt megspékeljük Soderbergh rideg atmoszférájával, egy komótos, de annál rafináltabb forgatókönyvvel, nem mellesleg kiváló színészi alakításokkal, máris összeáll a Side Effects.


A történet szerint a mély depresszióba zuhant Emily férje kijön a börtönből. A nő azonban még ezután sem képes a boldogságra, még egy öngyilkossági kísérlettől sem riad vissza. Új orvosa, Dr. Banks azonban felír neki egy tesztelés alatt álló gyógyszert, amelynek azonban nem kívánt mellékhatásai lesznek. Szerencsére a történet itt nem áll meg, sőt, ez még nagyon az alapja a cselekmény összképének, de ennél többet kár tudni róla.

De nyugi, nem csak a bizonyos mellékhatásokat fogjuk nézegeti a 100 perc alatt, ennyit azért elárulhatok.

Szerencsére az előzetesek nem lőttek el sok mindent, mondjuk így eléggé félrevezető volt, de amolyan kellemes csalódás lett ennek a végeredménye. Egy elképesztően hideg filmmel van dolgunk, amelyre csak rásegít a komótos mesélés, a fakó szűrők használata, valamint a Hitchcock-hatások, amit megspékeltek a Soderbergh által teremtett, rideg atmoszférával.

De nem csak Soderbergh végzett remek munkát, a színészek is egytől egyig hozzák a formájukat: Rooney Mara kiváló, Jude Law zseniális, Channing Tatum is elviselhető.

Ami azonban sajnos lehúzza a filmet, az az, hogy a végére mintha elfogyott volna a szufla. Pedig remekül építkezik, folyamatosan új és új csavarokkal spékelik meg, azonban a végére ennek sajnos nyoma vész. Nagyon nagy kár érte. Ezért is csúszott le egy pontot, így 8 helyett marad csak 7/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet