2014. január 24.

Top 10 valaha volt legidegesítőbb filmes klisé - szerintem!

| | Leave a Comment
Mert nagyon kevés film van, ami - főleg napjainkban - szembe mer menni azokkal a klisékkel, amellyel a mozik többsége él, de csak azt éri el vele, hogy a szánkat húzva mormogjuk, hogy "jaaaj, ezt már láttuk".

Hiszen egyszerűbb egy taxisnak azt mondani, hogy "a visszajáró a magáé", mert a nézőt úgysem érdekli, ahogy elkezdenek aprópénzekkel bajlódni. A Földet veszélyeztető támadások esetén, amikor összedugja a fejét az amerikai elnök az embereivel, mindig van egy - rendszerint színes bőrű -, aki folyamatosan azt szajkózza, hogy támadni kell! A geek srác megszerzi a bombanőt. Valakinek mindig rohannia kell, mert elkésik. Ha recskázol, rád nyitnak. A rák mindig a leginkább hatásvadász betegség, amit a drámai vonal növelése érdekében felhasználnak. A nőcsábász végül rájön, hogy komoly kapcsolatra van szüksége. A puska sosem üt vissza. Ésatöbbi.

Ez csak néhány volt, ami végül nem került be. De lássuk, hogy szerintem mi az a tíz leginkább irritáló filmes sablon, amikből Hollywood imád táplálkozni.

10. Szorult helyzetben egy autó sem indul

Főleg horrorfilmek élnek ezzel a klisével, bár megesik, hogy vicces helyzetet szül ez a szituáció, hiszen amikor a bankot frissen kirámolt George Clooney kocsija sokadik pöccre sem kap szikrát, akkor azért mindannyian elmosolyogtunk. Így lett csak a tizedik.

9. A vicces barát

Mindig kell egy funny friend, aki a film legjobb arca, de te már tudod, hogyha akció, vagy épp horrorfilmről van szó, akkor az illető nem éli meg a happy endet.

8. Az óra vége

Kicsöngetnek, a tanár még mondja a magáét, de hirtelen egy másodperc alatt mindenki összekapta a cuccait és sietnek ki a teremből. De a tanár csak mondja és mondja, ahelyett, hogy határozott felkiáltással jelezné: "Még nem fejeztem be" - ahogy a való életben is szokás.

7. Az áruló

Persze, valakiről mindig kiderül, hogy mindvégig az ellenfélnek dolgozott. Vagy a fő gonosz kissé bugyuta csatlósa tér meg, és áll át hősünk oldalára, de ez a ritkábbik eset: általában a főszereplő egyik barátja, szövetségese, főnöke stb. látja jónak és jövedelmezőbbnek, ha átpártol a sötét oldalra.

6. A masszív smink

Lehet eső, lehet sírás-rívás, bunyók: a nők sminkje egyszerűen olyan masszívan van felkenve, hogy soha nem kenődik el.

5. Pofátlan telefonbeszélgetés

Megbeszélik, hogy hol, de azt nem, hogy mikor. Mégis tudják az időt. Ha ez nem lenne elég, legyen akármilyen barátságos egy beszélgetés, valójában mi a francnak elköszönni? Elvégre ez csak egy telefonbeszélgetés...

4. Az alfahím, vagy alfanőstény

Mindig akad egy nagypofájú szereplő, aki ki nem állhatja hősünket, legyen az munkahely, vagy suli, kell egy kemény arc, aki rendszerint pórul jár, nagyon kivételes és ritka esetekben azonban mégis lepártol a főszereplővel - de ez tényleg ritka. Addig meg nézhetjük, hogyan alázza, fenyegeti hősünket.

3. Kicentizett bombahatástalanítás

Most akkor melyik drótot is kell elvágni? Igazából mindegy, a bomba úgyis egy másodperccel a robbanás előtt áll meg, kivéve talán, ha James Bond hatástalanítja, nála 0:07-kor.

2. Tudatos tévézők

Ha a filmben valaki leül a tévé elé, és céltalanul elkezdi kapcsolgatni, akkor ezer százalék, hogy mindig akkor kapcsol a híradóra, amikor az üggyel kapcsolatos dolgokról van szó.

1. Mindenki hacker

A belépéshez jelszó kell. Azt pedig harmadik-negyedik alkalomra sikerül is megfejteni, legyél akárki, ha kicsit körülnézel a szobában, és találsz egy könyvet, egy ereklyét, egy akármit, vagy kicsit kutakodsz a feltörendő számítógép tulajdonosának életében, szinte biztos, hogy nem kell sokat próbálkoznod, vagy akkora májer, hogy betudj lépni, mert a legszupertitkosabb adatokat is egy pofon egyszerű jelszóval védik.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet