2014. május 20.

Ron Burgundy: A legenda folytatódik / Anchorman 2: The Legend Continues [2013]

| | Leave a Comment
Kedvenc hírolvasónk visszatért. Azt azonban tudjuk, hogy a híres Ron Burgundy nem egy hétköznapi figura, így kapásból azzal indít a sztori, hogy míg drága felesége jobb melót kap a tévénél, addig őt szépen kirúgják. Erre még a házassága is rámegy, Ron élete pedig idővel romokban hever. Megkeresik azonban egy ajánlattal: állást kap az első, éjjel-nappal híreket sugárzó csatornánál. Ron összeverbuválja a régi csapatot, akikkel aztán nem várt nézettséget produkálnak...




Kezdeném azzal, hogy az Anchorman 2 csak és kizárólag azoknak ajánlott, akiknek tetszett az első rész anno. Hiába volt az inkább Amerikában kuriózum, lévén, mégiscsak az ottani népeknek esett le a poénok egy része, én összességében egész szórakoztatónak találtam. Ha sikerült megkedvelned a karaktereket, akkor könnyebben "vészeled" át a folytatást, még ha nem is nyeri el a tetszésed.

Az érzelmeim egész felemásak, igaz, szerencsére voltak poénok, amik határozottan tetszettek, de kicsit úgy éreztem, megint a tipikus "mindenből még egy lapáttal"-esettel állunk szemben. Jobban elszálltak az írók. Azonban a Burgundy-szellemiség még mindig ott volt minden egyes képkockán, de ha lehámozzuk róla a megannyi réteget, még így is csak egy blőd és abszurd vígjátékkal találjuk szembe magunkat - csak ezúttal még blődebb és még abszurdabb az összkép.


Szerencsére a színészek tették a dolgukat. Will Ferrell nálam már jó ideje több, mint egy idióta karakter (lásd: Everything Must Go, Stranger Than Fiction), és nyilván a bajuszkirály hírolvasó figuráját is kedveltem, úgyhogy nálam ez nem okozott gondot. Aki gondot okozott, az a Steve Carrell által megformált Brick Tamland figurája, akit még az első részben csak-csak elviseltem, de itt... ajjaj. A többiekkel nem volt gond: James Mardsen kellőképpen utálható, cameókból pedig ezúttal sincs hiány.

Röviden összefoglalva mindent: csak és kizárólag Burgundy-rajongóknak, csak és kizárólag eredeti nyelven! Nem lesz akkora kult, mint az első rész volt cirka tíz éve, látszott az igyekezet, hogy annak a nyomdokaiba szeretnének mindenképp érni, de ez sok esetben csak némi izzadságszagot hagyott maga után. Akik viszont várták a folytatást, azoknak elképzelhető, hogy szórakoztató két óra lesz. 6/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet