2009. november 29.

Az elveszettek földje

| | Leave a Comment
Nincs különösebb bajom Will Ferrellel. Kissé fárasztó néha, de legtöbbször jó a szerepében. Bár azt sem mondanám, hogy kedvenc színészeim közé sorolnám. A Land of the Lost posztereit már láttam tavaly, és akkor nem tűnt rossznak így látatlanban, aztán most, 2009 novemberére megérkezett. Kissé szájhúzva igaz, de végig sikerült néznem.

Dióhéjban körülbelül annyi volna a történet, hogy van egy tudós, aki kísérletezik a lehetetlennel, mindenki hülyének nézi, ám végül igaza lesz. Kicsit bővebben pedig: Dr. Rick Marshall paleontológus hisz abban, hogy el tud jutni párhuzamos világokba, vagy ahogy ő mondja: nem előre az időben, nem is vissza, hanem oldalra. Természetesen mindenki gúnyt űz belőle.
Elkészít egy szerkezetet, amelynek segítségével sikerülhet az álma, és sikerül is. Eljut egy párhuzamos világba, persze nem egyedül. Egy olyan világba, ahol múlt és jelen egybefut. Visszajutni pedig nem tudnak, mivel a szerkentyű eltűnt. Ebben a dimenzióban pedig találkoznak szinte mindennel, amit el lehet képzelni. Egyik kalandból csöppennek a másikba.
Ferrell próbálja uralni a vásznat, de ez kevés. A poénokat sokszor átviszik erőltetettbe. A cselekmények pedig elég semmitmondóak. Például ki az a hülye, aki egy T-Rex üldözés kellős közepén bizonyítékként fényképezgetni áll meg. Nekem az ehhez hasonló poénnak szánt dolgok kissé túlzások voltak. És ez most csak egy volt a sok közül.

Viszont amit mindenképp pozitívumnak említenék meg, azok az effektek. Na azok tudják a dolgukat. A dinók simán elmennének a Jurassic Parkban is. Az ilyen dolgokra tényleg nagyon odafigyeltek, ezért jár a piros pont. Nagyon tetszett az égbolt megoldása is, de a látvány az összességében bejött.

Leginkább azt sajnálom, hogy az elbaltázott cselekménysorozatok, a gagyi párbeszédek, és az ehhez hasonló negatívumok miatt lett Az elveszettek földje egy szombat délutáni, családi mozi szintű film. Pedig alapjában véve nem lenne rossz, csak kicsit komolyabbra kellett volna venni a dolgot. Talán még meg is lehetett volna menteni. Tényleg csak egy-két olyan alkalom volt, amikor sikerült felnevetnem. Amúgy nem tartom nagy eresztésnek a filmet.
Azért a 4 pont az jár neki, de ennél többet, ha akarnék, sem tudnék osztani rá. Sajnálom amúgy, mert lehet, megint beleestem abba a csapdába, hogy vártam, vártam, jónak ígérkezik meg minden. Csak épp nem jött össze a mutatvány. Az ilyen effekteket nem ilyen filmekre kellene pazarolni szerintem. És sajnálom azt is, hogy Ferrell egész jó komikus, nem szabadna ilyenekre fecsérelni a tehetségét.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet