2011. január 17.

Filmfüggés #2

| | 2 comments
Ugye már volt egy ilyen filmfüggés, most itt a második. A játékszabály egyszerű: olyan filmek pár mondatban, amelyekről írnék, de sajnálok rá egy saját posztot, vagy csak egyszerűen nincs kedvem/nem tudok ennél többet írni. Itt inkább régebbi filmekre gondolok persze. Ezeket gyűjtöttem ezúttal egy csokorba.

A hazugsággyáros (Shattered Glass)
Ez amúgy simán jó film is lehetett volna, csak hiányzott belőle valami, néhol picit üresnek éreztem. Megtörtént eset alapján, egy Stephen Glass nevű fiatal újságíróról szól, akire az lap új szerkesztője gyanakodni kezd. Szépen lassan összeáll a kép, hogy Glass eddig leközölt cikkeinek minden egyes szava hazugság. Az alapanyag tökéletes volt, sajnos rossz rendező kezébe került. Idővel azért újranézhető, 2003-as film. Én tavaly láttam, miután pár száz forintért megvettem, most már megnézném megint, ha lenne rá időm. 6/10.

Good Night, and Good Luck!
George Clooney rendezése, olyan színészekkel, hogy befonod a hajad: David Strathairn, Jeff Daniels, Robert Downey Jr., Frank Langella és persze Clooney. Rétegfilm, mivel szinte végig csak beszélnek benne. A téma pedig a kommunizmussal való vádaskodás az ötvenes évek Amerikájában. Ehhez párosul a korhű ábrázolás, feketén és fehéren. Néha megszólal a jazz, a cigarettafüst pedig mindvégig ott száll a levegőben. Igaz történet. 8/10.

A túlvilág szülötte (Unborn)
Ez a horror egyszerűen borzasztó volt, úgy kellett végigszenvedni. Mindössze néhány apró pozitívum akadt, de összességében egy hablaty az egész. Sok maradandó dolog nem maradt meg bennem. Van egy csaj, akit rémálmok gyötörnek, és egy spiritisztához fordul, majd kiderül, hogy van valami rossz a lány nemzedékének múltjában, ami most itt van. Annyira jelentéktelen amúgy a másfél óra, hogy ezt a sztorit is úgy kellett kipuskáznom. Gary Oldman pedig szégyellje magát, hogy ilyet elvállalt. 3/10.


C.R.A.Z.Y.
Nekem ez tényleg nagyon tetszett, pedig nem szolgál túl sokkal, de azt mégis jól adagolja. Egy Zac nevű kanadai srác életét követhetjük nyomon. Ami a pláne, hogy elég bizonytalan, mármint ami a szexuális beállítottságát illeti. Környezete ezt nehezen viseli, főleg a család. Persze nem végig a meleg-dolgon van a hangsúly, csak nagy részt. A film üde színfoltja amúgy az apa, ahogyan előadja minden Karácsonykor ugyanazt a dalt, na ott szinte az összes alkalommal borultam. 8/10.


Egy veszedelmes elme vallomásai (Confessions of a Dangerous Mind)
Szintén egy Clooney rendezés, szintén megtörtént esemény alapján. Chuck Barris (Sam Rockwell) élete, aki nappal tv producer volt, éjszaka pedig a CIA bérgyilkosa. A tálalás elég egyedi, de a kaszting itt is hatásos: Sam Rockwell, George Clooney, Drew Barrymore, Julia Roberts, Ruther Hauer, Maggy Gyllenhaal, valamint egy Brad Pitt és Matt Damon cameo! Néhol picit leül, egyes helyeken pedig kicsit furcsa, de korrekt film, Rockwell-t pedig öröm nézni, mert uralja a filmet. 7/10.


Ennyi jutott erre az alkalomra. Biztos lenne még írni mikről, amikre nem akarok külön bejegyzést szentelni, de öt film egy posztba szerintem pont elég. Majd érkezem hasonló csokorral, ha összegyűlik újra.

2 megjegyzés:

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet