2012. január 20.

The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans

| | 3 comments
Az igazat megvallva nem is tudom megmondani, hogy a The Bad Lieutenant óta láttam-e tényleg jó Nicolas Cage filmet. Most vonatkoztassunk el a Kick-Ass-től, hiszen ott csak mellékszerepben bukkant fel. Talán még a Drive Angry volt az, ami elment, ha nem vetted komolyan, de például a Season of the Witch vagy épp a Trespass gyalázatosak voltak a közelmúltból.


A The Bad Lieutenant sem egy hibátlan film, nem fogja megváltani a világot, sőt, néha okoz pár unalmasabb, görcsösebb pillanatot, de valahol mégis tetszett. Még akkor is, ha ez egy remake, bár mivel az eredetit nem láttam, így talán ez lehet az oka. Sőt, még Cage séróját is sikerült normálisan eltalálni végre.

Terence McDonaugh nem épp egy jó lelkű zsaru. Hátfájásokkal küzd, a folyamatos fájdalomcsillapítás miatt pedig rákap a drogokra. Van, hogy buliból hazafelé tartó fiataloktól kobozza el az anyagot, ha épp a rendőrségi raktárból már nem tudja. Mindeközben az Eva Mendes által megformált prostival együtt a lány kuncsaftjaitól is üti némi anyag a markát. Így tengeti Terence a mindennapjait, miközben egy Big Fate nevű alvilági arcot kell kézre kerítenie, akit gyilkossággal vádolnak.

Kell egy kis idő, amire az ember belerázódik a film hangulatába, de ha elkaptad a fonalat, már jó eséllyel nincs kiszállás. A legnagyobb negatívum talán a feleslegesen elnyújtott játékidő, ami két óra. Ebből adódik pár üresjárat. Néha csak tengődik egymagában a cselekmény egy darabig, de szerencsére hamar történik valami, ami kirántja a szürkeségből.

Cage pedig baromi jó. Nyilván nem ez a legjobb szerepe, de teljesen jól elbírt a korrupt, drogos zsaru alakításával. Ha még nem láttátok, akkor inkább eredeti nyelven nézzétek. Nincs bajom a szinkronjával, de a valódi hangjával teljesen más. Akit még külön megemlítenék, az XZibit. Nem színészetre született, ez tény, de ha negatív figuráról van szó, akkor simán megbirkózik vele.

"A lelke még táncol" A film pedig 7/10. Az eredetit pedig meg kéne már nézni. Ez meg inkább csak Cage rajongóknak ajánlott, hiszen szinte végig ott van a vásznon, ő viszi a vállán az egész filmet. Nem akciófilm, inkább nyomozgatós, egy drogos rendőr viszontagságaival karöltve.

3 megjegyzés:

  1. Cage mostani filmjeit tekintve tényleg jó, de amúgy meg nem annyira szerintem. A krokodil és az iguana jeleneteket nem tudtam hova helyezni. És tényleg hosszú lett feleslegesen.

    "Cage séróját is sikerült normálisan eltalálni végre." LOOOOL XDXDXD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. spoiler (?)

      A krokodilosat én sem értettem, de az iguana az Cage hallucinációja volt.

      Törlés
  2. A film egyik legkészebb jelenete látható a képen :DDDDD

    VálaszTörlés

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet