2012. május 29.

Men in Black 3.

| | Leave a Comment
Ezért kár volt. A Men in Black első része egy mindmáig simán újranézhető sci-fi komédia, miközben a másodikkal már bevallom, akadtak nehézségeim. Mivel azonban Hollywood gyógyíthatatlan ötlethiányban szenved már egy ideje, nem volt kérdés, hogy egy tíz éve talonban heverő filmet, és egy négy éve talonban heverő színészt most újra előkaparjanak. Ha utóbbiért nem is, előbbiért bizony kár volt.

A jó hír az tehát, hogy Will Smith a 2008-as Hét élet óta újra a vásznon, a rossz pedig az, hogy ezt egy izzadságszagú folytatás berkein belül kell elviselnünk. Gyorsan szögezzük le: akinek nem jött be a második, annak jó eséllyel a harmadik rész sem lesz majd zsánere. Ilyen egyszerű. Hiába, az előjelek sem voltak túl biztatóak, hiszen a félkész forgatókönyvvel elstartolt forgatás sem épp a legjobb ómen (amit aztán félbe is hagytak egy időre), valamint, hogy egy jól megszokott párost egy plusz taggal próbálnak feldobni, még akkor is, ha ez az újdonsült tag egyikük múltbéli alteregója.

Félreértés ne essék, semmi bajom Josh Brolinnal, K ügynök fiatalkori énjét pedig egyenesen zseniálisan sikerült hoznia, csak az egész mégis olyan "minek". Mint ahogyan maga az időutazás, noha általában vevő vagyok erre a témára, csak ha már egyszer visszautazunk a múltba, akkor az legyen logikus, még ha nem is színtisztán, de a már túlontúl szembetűnő logikai hibákat nem ártott volna korrigálni, a miheztartás végett. Na jó, egy félkész forgatókönyvvel hogyan is kérhetnénk már ilyet?

Boris, a vadállat negyven év után kiszabadul egy szuperbiztos börtönből, amit csak neki építettek, ráadásul a Holdon. Annak idején K ügynök vágta őt rácsok mögé, most pedig Boris visszautazik az időben, hogy eltegye láb alól K-t, mielőtt az rápattintaná a bilincset. Természetesen J ügynök sem maradhat tétlen, és Boris után ered, mert nagyon úgy tűnik, sikerült Boris terve: a valóság, a jelen hirtelen átalakul, K ügynök pedig egy negyven éve elhunyt mítosszá válik hirtelen. A kérdés már csak az, marad, hogy akkor J hogy a francos fenébe lett ügynök?

Aki egy unalmas estére betervezett popcornra vágyik, annak talán még egy kellemes csalódásként is elkönyvelhető élmény lesz a Men in Black 3., de aki az első rész színvonalát várja vissza, az számíthat némi pofára esésre. Nekem személy szerint nem voltak nagy elvárásaim, ezért nem is nevezném csalódásnak, egyszerűen csak egy tipikusan gyengére sodort folytatást láthattunk, amiből mostanában annyi, de annyi készül, hogy lassan futószalagon is gyárthatják. Egyszeri szórakozásnak még elmegy, amíg tart, addig elvan vele az ember, hiszen valami mindig történik, de amint lepereg a játékidő, már idézni sem tudnánk a filmből. Hol van már a tücsökpöcs és társai? South Park fanok viszont majd lehet nagyot mosolyognak a Mr. Garrison járművét megidéző überciki cirkálón. 5/10.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet