2012. december 24.

Silent Night

| | 1 comment
Ha már látatlanban sokkot kapsz a Télbratyóból, a Télapu pedig egyenesen a könyöködön jön ki, akkor nem kizárt, hogy idén újítani akarsz, és bepróbálsz Karácsonyhoz képest valami szokatlan kategóriát, mondjuk egy horrort. Pont kapóra jött a Silent Night, még ha nem is dobtam el tőle az agyam.




Szenteste van, a békés kisvárost pedig a szeretet ünnepén egy Télapónak öltözött pszichopata tartja rettegésben. A zsaruk egy lépéssel mögötte próbálják kideríteni, ki lehet a tettes, az elszánt elmebeteg Mikulás pedig mindeközben sorra szedi áldozatait. Elkényeztetett, nagyképű kislány, hűtlen páros, perverz pap: senki sincs biztonságban, akivel valami nincs rendben.

Bár a körítés akár még kiválónak is mondható, és biztosra veszem, hogy a vérre "szomjazó" fanatikusok jelentős része meg lesz elégedve a filmmel, de sajnos a Silent Night-ot is benyeli egy idő után a középszer. Szinte pontosan tudod, ki fog meghalni, ebből adódóan idővel kissé unalomba is fulladunk, mondhatni, tipikus thrillerrel állunk szemben. Monoton tempóban haladunk előre a végkifejlet felé, amely egy flashback kapcsán aztán némi meglepetést is tartogat az utolsó percekre, bevallom, ez nálam kicsit megdobta a pontszámot.

Könnyen lehet, egy ilyen filmnél nem kell nagy kaliberű színészi alakításokra számítani, azonban a főszereplőt megformáló Jaime King - akit főleg a Sin Cityből ismerhetünk, mint a Goldie/Wendy ikerpáros - nem bizonyult a legjobb választásnak. Vele ellentétben a cinikus, már-már seggfej sheriffet alakító Malcolm McDowell ha mással nem is, néhány dumájával okozhat pár kellemes percet.

A véres jelenetekkel azonban nem spóroltak: az őrült Télapó pont, hogy válogat a módszereken, sokkoló, áram, fejsze, lángszóró... Igazi R-kategóriás trancsír.

És végül...

Lehet, kissé taplóság Szenteste napjára ilyen ajánlóval kijönni, de ha unod a bejglit, nyugodtan bepróbálhatod. Sima, másfél órás horror kikapcsolódást, amelytől nem dobod el az agyad, de annyira nem is vészes próbálkozás. 6/10.


1 megjegyzés:

  1. Nekem bejött. Ma este akartam megnézni, de nem bírtam tovább :)

    VálaszTörlés

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet