2013. május 26.

Fast & Furious 6

| | Leave a Comment
Justin Lin legújabb rendezésén nem kicsit látszik, mennyire szíve csücske a széria, hiszen ezúttal is beleadott mindent, hogy egy szórakoztató blockbuster-mozi kerüljön ki a kezei alól. Nagy kár, hogy a következő részt már nem ő fogja dirigálni.



Röviden összefoglalva a lényeget: a Fast Six a fizikai képtelenségek best of-ja. Mondjuk a fizika betartása soha nem volt jellemző a sorozatra, azonban most rápakoltak még néhány lapáttal, ezzel sokszor átesve a ló túloldalára. Azonban nincs pánik abban az esetben, ha úgy ülsz le, hogy pontosan tudod, mire számíts. Itt most rögtön bele is csapok a lecsóba: elképesztően látványos filmmel van dolgunk, és nem csak az akciójelenetekben tették oda magukat, de a bunyók is észvesztő adrenalinnal pumpálnak. Nem spóroltak semmivel, amely után a rajongók mind a tíz ujjukat megnyalják majd. Ha tetszett az előző rész vérfrissítése, itt is simán hátra tudsz dőlni és élvezni a két órás játékidőt.

A sztori nyilván nem egy agysebészet: Toretto és társai élvezik a luxust, a semmit tevést, az előző mutatványban összelopott nagy lóvé által. Megjelenik azonban Hobbs, akinek segítség kell, hiszen le kell fülelnie egy Shaw névre hallgató bűnözőt, illetve annak bandáját. Ehhez kéri segítségül a csapatot, persze nem véletlenül, hiszen felbukkant a színen a halottnak hitt Letty is.


Bár maga a cselekmény úgy, ahogy van, egy az egyben, az elsőtől az utolsó képkockáig egy maximálisan kiszámítható, akciófilmes sablonokból összetákolt, ezerszer lerágott csont, mégis a megannyi adalék csak úgy repíti előre a filmet, hogy nem igazán lehet okunk különösebb panaszra. Anno az A-Team filmben már láthattunk már-már röhejes akciójeleneteket, de ott is tudtam maradéktalanul élvezni, hát itt is sikerült. Sokszor egyenesen hülyének nézik a nézőt, de semmi baj, mert ha elkapod a fonalat, rá se rántasz, mekkora ostobaságokat látsz a vásznon. Sőt, egyenesen imádni fogod. Nincs különösebb karakterépítés sem, Lin kábé magasról tett erre, most tényleg arra ment rá, hogy egy látványos akciófilmet csiholjon össze.

Igazából a mai napig nem értem, Michelle Rodriguez karakterét miért kellett visszahozni... persze tudom, Torettóék csak miatta vállalták el a melót, én azonban kicsit még így is erőltetettnek érzem ezt a húzást. Ellenben Luke Evans, mint főgenya eléggé hatásos volt, noha messze nem egy kaliber Diesellel vagy Rockkal, de ránézel, és elhiszed, hogy mire képes.

És végül...

Nincs kecmec, ezt a filmet simán csak élvezni kell, nem agyalni rajt. Bámulatos, de buta akciók, még több kétkezi bunyó, Gina Caranóról pedig még mindig simán elhiszed, hogy lenyom egy férfit. És tényleg csak sajnálni tudom, hogy Justin Lin itt átadja a stafétabotot, mert ez a rész most még az előzőnél is jobban sikerült. Úgy tűnik, megfogadta a kritikákat, és nem kétlem egy percig sem, hogy a hetedik részt még ennél is ütősebbre tudta volna megcsinálni. 7/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet