2013. július 29.

Only God Forgives

| | Leave a Comment
És a csalódás... Nicolas Winding Refn és Ryan Gosling duója pár éve a Drive-val hatalmasat robbantott, amikor pedig szállingóztak az első hírmorzsák, hogy a rendező és a színész újfent egyesítik erőiket, mindenki alaposan felkapta a fejét. A végeredmény azonban...hogy is mondjam...




Nem kertelek, kimondom: pocsék. Refn próbálja a Drive vonalát vinni tovább, hangulatában olykor megidézni a filmet, pontosabban meglovagolni annak sikerét, de sajnos összességében egy nagyon művészieskedő, ebből adódóan már-már fájdalmas filmet láthatunk. Lényegében a színészeket sokszor csak mozdulatlanul mutatják, miközben valami sejtelmes zenei aláfestéssel próbálják a hangulatot fokozni. Aztán persze hőseink kinyögnek valamit szájukon, de sok esetben bár ne tették volna. Elárulom: ha tíz perc után úgy érzed, neked ennyi elég volt, nyugodtan be is fejezheted.

A történet lényegében annyi, hogy a Bangkokban élő testvérpáros egyik tagja egy megveszekedett beteg állat, aki imád belekötni mindenkibe, nőket kínozni. Odáig fajul a dolog, hogy megöl egy lányt, akinek aztán apja elégtételt vesz rajt. Noha a helyi rendőrség a maga sajátos módján az apán is megtorolja a gyilkosságot, anyja kérésére az megölt srác testvére akar bosszút állni bátyja meggyilkolásán, mígnem rájön, valójában miért is ölték meg testvérét. Innentől kezdve az anya veszi kezébe a dolgokat.


Az a helyzet áll fenn, hogy az Only God Forgives egyetlen tagja sem igazán az a nagyon pozitív karakter. Vagyis egyedül talán Gosling, aki még józan ésszel átlátja a dolgokat, de vele nem tudunk azonosulni egy kicsit sem. Hogy őszinte legyek, valójában egyik karakterrel sem vagyunk képesek azonosulni, én személy szerint azt vártam, hogy valami módon mindenkit aprítsanak apró darabokra, aztán legyen vége. Mert erőszak az bizony van, méghozzá sokszor nem is akármilyen, és ez mindenképp a pozitív oldalra írható, hiszen nem számítottam rá, hogy ennyire erőteljes brutalitást láthatunk sokszor.

És végül...

Én személy szerint nem ajánlom a filmet. Augusztus 8. a hazai dátum, de még ha jó film is lenne, akkor sem lenne egy kifejezetten moziélmény, így meg, hogy a film egy elképesztő nagy csalódás, pláne nem tudom azt mondani, hogy húzzátok ki valahogy a premierig. 4/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet