2013. szeptember 10.

The Frozen Ground

| | Leave a Comment
Hiába vagyunk tele sorozatgyilkos-filmekkel, igaz történeten alapuló mozikkal, azért Robert Hansen ámokfutásából lehetett volna egy tökös thrillert is összehozni...




Azonban hiába minden reményem, hogy az amúgy egyre rosszabb filmekben felbukkanó John Cusack, valamint a már jó ideje karrierje fénypontját visszasirató Nicolas Cage főszereplésével készült The Frozen Ground még végül jó is lehet, mert hát nem lett az. Annyira viszont nem kell megijedni: egy sima, egypatronos moziról van szó, amelyben a várt feszültség csak hellyel-közzel jelenik meg, tartogat néhány üresjáratot is, kicsit keszekusza az elmesélése, Hansen vadászatait pedig egy precízebb rendezéssel a film legjobb jelenetei közé tudnánk sorolni.

De kicsit előre szaladtam, miről is van szó? Robert Hansen látszólag egy átlagos életet élő polgár, azonban van egy meglehetősen egyedi hobbija: prostikat szed fel, akiket egy ideig fogva tart, ha kedve szottyan, megerőszakolja őket, majd elviszi őket egy kietlen erdőbe, ahol is vadászik rájuk. Miközben rendre-sorra kerülnek elő a lányok holttestei, Hansen hibát vét: van ugyanis egy túlélő.


Lényegében Hansen igaz történeten alapuló mészárlása - bocsánat ezért a kijelentésért - egy jobb kivitelezést igényelt volna, mert van a történtekben spiritusz, nyilván nem egy első nagyfilmes rendezőre kellett volna bízni a teendőket. De már késő bánat. Cusack alamuszi arckifejezésével még meggyőzően elő is adja a sorozatgyilkost, Cage pedig a megszokott unott arckifejezéssel tolja végig a filmet, de én ezen már meg sem lepődök. Valamint újfent bebizonyosodott, hogy 50 Cent filmjein átok ül: a srác egyszerűen képtelen bekerülni normális kategóriájú, illetve minőségű moziba.

Összességében...

Akár ki is hagyhatod, de ha megnézed, nem feltétlenül érzed elpocsékolt időnek, de a végével nem is leszel a hatása alatt. Többnyire kiszámítható, minimális izgalom, de amúgy könnyen felejthető darab. Sima közepes. 5/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet