2013. október 30.

kritika: Vacancy [2007]

| | Leave a Comment
Van pótolnivalóm bőven az elmúlt évek filmjeiből, így a hétvégén beiktattam büszkeségünk, Antal Nimród 2007-es horror-thriller koktélját, az Elhagyott szobát. Nem dobtam hátast.




A történet egy válás előtt álló párról szól, akik autójuk rakoncátlankodása miatt kénytelenek az éjszakát egy isten háta mögötti motelben tölteni. Látszólag már a portással sincs valami rendben, a szomszéd szobából pedig valaki folyamatosan dörömböl, pedig állítólag ők az egyetlen vendégek ezen az éjszakán. A férj néhány videókazettát talál, amelyeken mind brutális gyilkosságok láthatók, ráadásul mind abban a bizonyos szobában játszódnak. Lassan összeáll a kép, hogy itt nem babra megy a játék.

Hogy őszinte legyek, a Vacancy első fele rettentően unalmas, addig a pontig, amíg a film elő nem villantja valódi arcát. Innentől kezdve ugyan az unalom elillan, de komolyab fordulatok hiányában sajnos egy közepes végterméket kapunk. Pedig feszültség azért akad, és itt térnék ki arra, hogy a film silánysága nem Nimród hibája. Ő lényegében mindent kihozott a forgatókönyvből, amit Mark L. Smith firkantott össze. Luke Wilson és Kate Beckinsale jelenlétével sem volt probléma, bár színészkedni nagyon egyiküknek sem kellett, ez a film nem az Oscar-pillanatokról emlékezetes.

Amúgy durva, hogy Nimród eddigi legjobb filmjét pont hazai vizeken forgatta, és ez ugye a Kontroll. És nem, nem csak azért, mert a magyar közönség ki volt már éhezve egy ilyen volumenű filmre, egyszerűen csak eddig az sikerült a legjobban. A Vacancy pedig sajnos csak 5/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet