2014. április 27.

Zanzásitva: The Fifth Estate [2013]

| | Leave a Comment
Valahogy úgy képzelem el, hogy a The Fifth Estate akart lenni az új Social Network. Facebook helyett WikiLeaks, a konfliktusok fő forrását pedig a kiszivárogtatott kormánytitkok által okozott zűrök adják. De itt is van meg nem értett géniusz, aki idővel összerúgja a port társával, ésatöbbi.

Röviden: a filmet sajnos erősen sújtják az ezzel járó sablonok, bár remekül indít, idővel viszont kitisztul számunkra a kép, hogy sajnos egy összecsapott munkáról van szó, felszínes forgatókönyvvel. Nem, a rendezéssel nem volt különösebb probléma. De legalább remek színészi alakításokat láthatunk: Cumberbatch nyilván elviszi a filmet, mellette Daniel Brühl szintén zseniális. Részemről sajnálom, hogy "csak ennyit" kaptunk egy WikiLeaks-filmben, mert ebből a média forradalomból ezerszer többet ki lehetett volna hozni. Cumberbatch-fanoknak viszont kötelező. 6/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet