2010. január 31.

Idén érkezik a tavalyi Terminátor - Megváltás című, negyedik epizód előzménye, ráadásul sorozat formájában! A címe Machinima lesz, és hat részből fog állni, és 13 évvel az Ítélet napja után fog játszódni. Nálunk DVD formájában jelenik meg. Valahogy így:
Amerikában április 9-re érkezik a Losers című képregényadaptáció, amely egy kommandós csapatról fog szólni. Többek közt olyan szereplőkkel, mint a Watchmen Komédiása, Jeffrey Dean Morgan.
<a href="http://video.msn.com/?mkt=en-us&from=sp&fg=MsnEntertainment_MoviesTrailersGP2_a&vid=1b9d070f-aff2-47f6-8a86-9b2b44ec4fc6" target="_new" title="'The Losers' Exclusive Look">Video: 'The Losers' Exclusive Look</a>

Azért Travolta durva!
És még mindig a nyúl a legkomolyabb, az első. Már csak pár hónap van premierig, addig csak kihúzzuk valahogy, de eddig akármit dobtak ki a filmmel kapcsolatban, nem volt rossz.

2010. január 29.

Hamarosan a Verdáknak is jön a folytatása. Aki esetleg várja, annak itt egy promó kép szerűség.

Mivel 3D-re csinálják mégis a dolgot, ezért április 2-re csúszik a Clash of the Titans premierje. Múltkor láttam az előzetesét a Holmes előtt, és valami eszméletlen nagy látvány kolosszus lesz. Legalábbis tuti moziban nézős a dolog.

2010. január 28.

A tavalyi, 66. Velencei Filmfesztiválon már bemutatták szeptemberben, de hogy hozzánk mikor és milyen formában jut el végre... az jó kérdés.

2010. január 27.

Meglehet, hogy én nem voltam túlságosan felkészülve egy ilyen kaliberű filmre, viszont nem pazarolt el egy percet sem az életemből. Az Audrey Niffenegger regényéből készült, 2009-es film egy időutazással kevert romantikus mozi lett.

A történet szerint Henry (Eric Bana) képes az időutazásra, de nincs hozzá semmilyen szerkezete, ez pusztán egy „rendellenesség” nála, hogy ide-oda ugrál az időben. De persze csak a saját életidején belül képes mozogni, szóval a távoli múltba, illetve a távoli jövőbe nem tud eljutni. És nem képes megváltoztatni a dolgokat, szóval a film felrúgja a Pillangó hatásos élményt, amely persze nem éppen probléma. Eköré épül fel a romantikus szál a történetben.
Ami kicsit zavart, hogy nem adták kellőképpen a tudtunkra, éppen hol is jár pontosan az időben. Pontosabban nem mindig. De persze ettől még érthető a film, valójában csak a pontos dátumot nem tudjuk, csak saccra tudjuk behatárolni, hogy hol is járunk.
Az éppen aktuális korszak bemutatását is hiányoltam, ha már időutazásos történettel van ugye dolgunk. Szóval az efféle filmekben a múltat, vagy épp a jövőt többnyire mindig bemutatják, de Az időutazó feleségénél ez sajnos elmaradt, pedig ha másért nem, hát esztétikai szempontból úgy gondolom nem lett volna rossz ötlet.

Persze, kitudja: lehet jobb lett volna elolvasni a könyvet, és akkor másképp tekintenék a filmre, de így, hogy 5 pontot adok rá, már mindegy. Nem akarom földig alázni, mert ha úgy vesszük, érdekes, meg persze a sztori sem az a tipikus ezerszer látott sablon-rengeteg, csak az igazat megvallva, láttam már jobb filmet is. Egyszeri nézésre ajánlom azoknak, akik vevők a romantikus filmekre, de a nagy klasszikus, időutazásos mozik rajongói csalódni fognak.
Érkezett egy újabb promo kép a Vasember 2-ből!

Valami olyasmi, mindenesetre kattanjon rá mindenki, itt megteheti.

2010. január 26.

Az Asylum Stúdió feltehetőleg valami pénzmosó cég lehet, ugyanis ha ilyen kaliberű cuccokkal előrukkolva még mindig megy a szekér, akkor másra nem tudok gondolni. Kifejtsem? A helyzet az, hogy éppen aktuális sikerfilmek gyenge koppintását tolják ki DVD-re, körülbelül egy időben a lemásolt mozival.

Szóval amíg az emberek beültek a Legenda vagyok-ra, addig a polcokon már befigyelt az Asylum féle lézerlemez, amely csak szimplán, Omega vagyok címet kapta.
De ez volt a helyzet a Transformers-el, ugyanis ez náluk Transmorphers-ként működött, vagy a Terminátor, Terminators-ként.

Röviden: minimális költségvetésű filmek, jobbára megtévesztés céljából. A B-kategória alapfoka, gyenge minőségben tálalva.

És most, amikor Holmes a mozikban nyomoz, persze az Asylum kidobta az azonos című DVD-t, amelynek az előzetesét már csak azért érdemes megtekinteni, mert szét lehet röhögni rajt a fejünket. Csekk!

Eleinte csak baljós szóbeszédnek tűnt, ám később bebizonyosodott, hogy a Gyűrűk Ura előzményfilm, a Hobbit első része csak 2012-re érkezik mégis.

Az azonos című (vagy esetleg Babó címmel is fut néhol), szintén Tolkien regény adaptációja két felvonásban lesz filmre dolgozva, és többek közt Ron Pearlman is fellelhető lesz benn. És naná, hogy Peter Jackson, naná!
A SAG (A Televíziós és Filmszínészek Céhe) a tavalyi év legjobb színészeinek Sandra Bullockot és Jeff Bridges-t választották, míg a legjobb szereplőgárdának a Tarantino féle Becsteen Brigantyk stábja bizonyult részükről.

Ezen kívül legjobb mellékszerelőnek a már említett háborús filmből Christoph Waltz-ot választották. Ellenben olyan filmek elkerülték a SAG figyelmét, mint például az Avatar, vagy éppen az Up in the Air.

2010. január 25.

Igen, felmerültek hírek, miszerint valamikor, a közeljövőben elkészülne egy újabb klasszikus, a Szörnyecskék újrafeldolgozása is, a mai technikával, és persze 3D-ben.
A rendező természetesen az a Joe Dante lenne, aki annak idején az eredeti moziért is a felelős volt. Azt nyilatkozta, minden áron szeretné elkészíteni a remake-t.

A történet szerint egy srác egy élő plüssállatot kap, Gizmót, akire három szabály vonatkozik: ne érje nedvesség, éles fény, valamint éjfél után nem szabad neki enni adni. Természetesen ezeket nem sikerül betartani, és Gizmó sok, gonosz szörnyet hoz a világra.
A jövőben már bármilyen külső és belső szervet lehet hitelre venni. Csak aki éppen nem tudja kifizetni, azért jönnek a behajtók, és kivágják-levágják az adott részt. Jude Law is ilyen behajtót alakít, aki elveszíti egyik szervét, megkapja az átültetést, csak éppen neki sincs pénze kifizetni, így fordul a kocka...

A Repomen úgy tűnik, elég jónak ígérkezik, szóval várjuk már, nagyon... És itt az egyik poszter!
Idén mutatják be Christian Bale új moziját, amely egy dráma. A The Fighter valamikor az év második felére lesz aktuális.
A nyolcvanas évek közepén játszódik, egy bokszoló és annak testvérének kapcsolatáról fog szólni. Íme egy forgatási kép, az ismét lefogyott (???) Bale-ről:
Warren Ellis, Red című képregényének filmes adaptációja már elkezdődött, Bruce Willissel, akinek ugye mostanában megint sok a dolga, mivel a Cop Out is hamarosan érkezik.

A képregény egy bérgyilkosról szól (Willis), aki visszavonul, ám nem hagyhatják, hogy ilyen információkkal éljen tovább, így ráküldenek néhány régi kollégát. Hősünk persze nem hagyja magát, így ellentámadásba lendül.

2010. január 24.

Az idén mozikba kerülő film Jim Thompson regénye alapján készült, egyes szám első személyben írja le egy város sheriffjének történetét, aki valójában pszichopata gyilkos.
Pont ma olvastam ki az Amerikai Psychót, úgyhogy most akár ez is jöhetne!

Méghozzá jó sok. Erre amúgy nem hiszem, hogy túlzottan kíváncsi leszek, de majd ha eljön az ideje, lehet beiktatom.
A történet a címszereplő srácról szól, aki rájön, hogy valójában Poszeidón leszármazottja, és hogy a görög istenek valóban léteznek, napjainkban is.







Úgy tűnik. A színész-rendező elárulta, hogy nem mozgatja már túlságosan a film, valamint azt is, hogy a 3D dolog sem, ugyanis a széria negyedik része minden bizonnyal úgy kerülne mozikba.
Mad Max Gibson nélkül körülbelül olyan lenne, mint Ace Ventura Carrey nélkül. Mondjuk én már azt sem értem, minek negyedik rész.

2010. január 22.

És ezután a film után merje valaki azt mondani, hogy Robert Downey Jr.-nak csak a laza szerepek mennek! Merthogy ezzel az alakítással most kellőképpen megcáfolta ezt a dolgot, hiszen bebizonyította, hogy egy velőtrázó drámai filmben is sikerül megállnia a helyét – elég stabilan.

Persze ez nem azt jelenti, hogy maradéktalanul tetszett a film. Oké, bevallom, egyszer tényleg jó volt, egy teljesen jó, életrajzi filmet láthattunk egy újságíró, és egy hajléktalan zenei művész találkozásáról, és minden színész belead apait, anyait, sőt: még a városképek bevillanása a hegedűszó közben is nagyon gyönyörű, de valami nekem mégis hiányzott. Pontosabban az, hogy ez nem több egy átlagos életrajzi drámánál. Legalábbis nekem nem mutatott sok újat. Na persze az nem baj, ha nem mutat sok újat, csak akkor már kössön le. De a Szólista valahogy nem tudott nagyon a székhez szegezni, pedig én komolyan vevő vagyok az efféle filmekre.Steve Lopez (Downey) újságíróként dolgozik. Egyik nap megpillant egy hajléktalant, Nathanielt (Jamie Foxx), aki zenél, és nem is akárhogy! Szóba elegyedik vele, és egy egészen különleges (nem meleg!!!) kapcsolat alakul ki köztük, miközben Lopez segíti a társadalomba visszatalálni az utcákon hegedülő fiút.

Mindkét főszereplő zseniálisan hozza a figurát. Downey egy profi újságíró, míg Foxx egy mentálisan beteg hajléktalan, kettejük kapcsolata pedig mondhatni, két ellentétnek is indulhatna, ám elég hamar „egymásra találnak”. Szóval abszolút nem a szereplők játékával bukott meg nálam ez a film. Sajnos nem kötött le eléggé. Persze akadt jó pár nagyon is megható jelenet, meg sok olyan is, amelyek pont egy ilyen filmbe illettek.


Összességében ez nem egy rossz film, de hajszálhíján volt csak jobb, mint rossz. A színészi játékok zseniálisak, a történet is jó, de én mégis úgy körülbelül 6 pontot adnék rá, meg esetleg még egy felet, de több sajnos nem jár neki részemről, mert hát ugye meg volt minden, ami kellett volna ahhoz, hogy egy teljesen jó életrajzi, megtörtént eseményeken alapuló dráma kerekedjen ki belőle (amelyekre amúgy mindig vevő vagyok), ám mégsem sikerült elkapnom azt a bizonyos szálat, amely aztán magával rántott volna.
Az Alice Csodaországban valójában kész, már csak a tavaszi premierre vár Burton. Korábban már esett szó róla, hogy a rendező feldolgozná az egykori vámpírsorozatot, a Dark Shadows-t, ám legfrissebb tervei közt egy Csipkerózsika feldolgozás is szerepel, amely a gonosz szemszögéből mutatná be az egész történetet - természetesen élő szereplős lenne a dolog.Azt, hogy melyik készül el először, még nem tudni, mindenesetre mindkét filmben számítani fog Johnny Depp közreműködésére, aki így eléggé el lesz foglalva. Főleg, hogy nyáron Depp a Karib Tenger Kalózai 4. részével lesz elhavazva.

2010. január 21.

Tavaly ment Amerikában a Paranormal Activity, amelyet az Idegleléshez hasonlóan, kézikamerával rögzítettek, ám ezúttal szellemekről van szó. Magam nem láttam még a filmet, de már többen felhívták rá a figyelmemet, szóval hamarosan nézős lesz majd.

A második rész pedig már készül: október 22-én érkezik, persze hazánkat lehet ez is elfogja kerülni, mert hát miért ne?
Marc Webb, a (500) Days of Summer rendezőjét illeti a megtiszteltetés, hogy az újra induló, Pókember sorozatot feltámassza hamvaiból.

Azért kérték meg őt, mert talán az emberibb oldaláról fogja megközelíteni majd a dolgokat. Kíváncsian várjuk. A J.J. Jamesont alakító J.K. Simmonst talán nem cserélték le.

2010. január 20.

Bár még csak január van, mégsem látok rá sok esélyt, hogy idén még egy ennél is rosszabb vígjáték készüljön. Szerintem ezzel most így kezdésként mindent elárultam, de akkor lássuk kicsit bővebben, mit hoztak össze nekünk.

Azon kívül, hogy a poénok valahogy kimaradtak a filmből, nem kicsit unalmas moziról van szó, de az igazat megvallva az előzetes sem volt túl bíztató. Már eleve a színészi játékokkal el van cseszve a dolog: Hugh Grant próbál egy-két poént ellőni, és az adott „poén” után kapunk is pár másodperc csendet, de a fejemben körülbelül ilyenkor nem az volt, hogy na akkor szanaszét röhögöm a belemet, sokkal inkább egy kérdés fogalmazódott meg, mi szerint: most kell nevetni?A történet szerint Morganék (Hugh Grant és Sarah Jessica Parker) nem élnek túl vidám körülmények közt, mármint ami a házasságukat illeti. Aztán véletlenül egy gyilkosság szemtanúi lesznek, ám a gyilkos is meglátta őket. El kell hát rejtőzniük: a hatóság egy elég távoli farmra küldi őket, ahol álnéven kéne élniük egy darabig, míg ők kézre nem kerítik a gyilkost, aki természetesen a párt kutatja. Mindeközben Morganék próbálják szokni a vidéki légkört.

Amik külön idegesítettek, azok az erőltetett dolgok voltak. Itt leginkább a nagyváros hiányára utaló mondatokat értem, mint például „Mindjárt megfulladok, olyan friss itt a levegő”, és ehhez hasonló ostobaságok. Elég minimális a színészi játék, nem tudom, hogy most mit is akartak sugallni ezzel a filmmel, de nagyon pocsék alakításokat láthatunk.

Összességében a Hová lettek Morganék nem jó film, nagyon nem. Unalmas, erőltetett, gyenge színészi alakításokkal megspékelve, egy nagyon rossz sztori, amely kiszámítható is. Nálam ez egy nagyon jóindulatú 2 pont, valójában nem is tudom így utólag, miért is akartam megnézni, holott sejtettem, hogy nem lesz egy nagy eresztés. És valóban egy kudarcba fulladt mozi ez, amelytől mindenkit óva intek. Jöhetne már valami jó film, amin nagyokat lehet szakadni a röhögéstől. Ez inkább altatónak jó.

2010. január 19.

Mint azt ugye tudjuk: Nolan, DiCaprio, nyár, harmadik Batman előtt. Most csak így, címszavakban.

2010. január 18.

Na ez cool!
A srác, aki eBay-ről rendelt magának szuperhős jelmezt, mert mindenképp hősködni akart. Aztán jól elverték, de felrakták YouTube-ra, és így ismert lett.

2010. január 17.

Sokáig csak találgatták, hogy Cameron az Avatar után, ám még a második rész előtt min is töri a fejét, ám ezúttal elárulta, hogy 2011-re jön a Battle Angel feldolgozás. A technológia természetesen ugyanaz lesz, mint az Avatar esetében.

Az egész egy mangasorozaton alapul. A történet egy amnéziás kiborgról szól, akit megjavít egy tudós, ám még mindig nem emlékszik sok dologra, így elindul, hogy felkutassa a múltját.
A Watchmen képregényt annak idején már többször próbálták megfilmesíteni, ám nagyon hamar abbamaradt a dolog, minden esetben - leszámítva a tavalyi produkciót.
Íme egy táblázat, ki, mikor játszotta volna az Őrzőket.

Azért Robin Williams, mint Rorschach elég durva lett volna!

2010. január 16.

Twister folytatás 3D-ben?
Persze ez csak a jó öreg Bill Paxton álma, de már felvázolta a stúdiónak, és csak arra vár, hogy rábólintsanak. Szerinte egy 3D-s folytatás nem lenne rossz.

Szellemírtók 3.
Na, erről már volt szó ugye, de már konkrétumokkal is szolgálhatok: Ivan Reitman lesz a rendező, és a régiek közül mindenki fel fog bukkanni, vagy így, vagy úgy.

Jurassic Park 4.
2008-ban hunyt el Michael Chrichton, az egykori őslény könyvek írója, a producerek pedig úgy gondolták, hagyni is kéne a sorozatot, ám Joe Johnson szeretné, ha lenne egy negyedik rész. Már forgatókönyve is van, amelyről csak annyit tudni, hogy nem lenne köze a szigethez, és a régi karakterek sem bukkannának fel.

Írják már: Zombieland 2., G.I. Joe 2.
Konkrétan a Zombieland íróira bízták a G.I. Joe 2 szkriptet is, szóval most két forgatókönyvön dolgoznak egyszerre.

Transformers 3.
A forgatást májusban kezdik: a régi gárda visszatér, valamint elképzelhető, hogy 3D lesz, ám Bay nincs elragadtatva ettől a hullámtól. Majd meglássuk.
Megérkeztek a közelgő Szupercsapat mozifilm képei! Nem lesz ez rossz, remélem meghagyják a sorozatbeli hülyülést is. Kár, hogy végül nem Willis lett Hannibal.

2010. január 15.

A hozzánk csak idén eljutó Sherlock Holmes beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így nyáron indul is a második rész forgatása! A forgatókönyvet már ősszel elkészítették. Downey még a Cowboys and Aliens főszerepét is visszamondta, hogy másodszorra is Holmes bőrébe bújhasson.

Guy Ritchie rendező elárulta, hogy a folytatásban az első részből ismert arcok mellett Brad Pittnek is fontos szerep fog jutni.
Kevin Smith közelgő új filmje végre posztert kapott.

2010. január 14.

Maga ez az időutazásos téma lehet, hogy kicsit már lerágott csontnak tűnik, de az Időbűnök az egyik legjobb példa arra, hogy kreativitással még mindig fel lehet támasztani a kategóriát, valamint kevés pénzből is lehet egész jó, csavaros filmet csinálni.

Röviden ennyi lenne a spanyol Időbűnök lényege, amely kellőképpen független film, néhány szereplős, tehát aki látványorgiára számít, annak nem ezt a filmet ajánlom. Viszont aki szereti a fent említett tulajdonságú mozikat, annak ez a film kellemes szórakozás lesz.Na de lássuk. Hector egyik nap távcsővel kémleli a házuk melletti erdőt, amikor is egy vetkőző lányra lesz figyelmes. Persze hősünk kapva kap az alkalmon, és elindul a lány felé, akit, amire már odaér, eszméletlenül talál. Ekkor Hectort megtámadja egy titokzatos alak, akinek arcát kötés fedi. Menekülni kezd, és egy közeli laborban nyújt neki menedéket egy ott dolgozó személy. Ám a titokzatos támadó egyre csak üldözi őt. És azt hiszem, több dolgot nem is árulok el a történetből, de még koránt sincs vége.

A cselekményre elég erősen oda kell figyelni, hiszen a film közepe táján hamar elveszthetjük a fonalat, ha félrenézünk. Szerintem minden logikai dolgot kihasználtak, amelyet egy időutazásos történetben csak kilehet használni. Néhol tényleg benne volt a filmben a képernyőre tapadós jellemvonás, izgalmas volt, és nem utolsósorban érdekes is.

Összességében az Időbűnök jó film, persze nem mindenkinek fog tetszeni, én is bele tudnék kötni olyan dolgokba, hogy egy ilyen történet után valami jobb befejezésre számítottam. Nálam 7 pont lett ez a film, éppen a fent említett dolog miatt, valamint azért, mert többször nem hiszem, hogy meg fogom nézni, de csakis egyedül azért, mert másodszorra már nem ütne akkorát.

2010. január 13.

Ugye azt tudtuk, hogy gondok voltak a Pókember 4. körül, de ekkorára senki nem számított. Szóval az egész gond a főhős kiléte körül indult, aztán végül is nagy nehezen kiegyeztek Keselyű személyében. Na aztán jött a forgatókönyv.
Ugyanis az első után egy teljesen újat kellett írni, és akkor jött egy még nagyobb gond: a stúdió kirúgott majdnem mindenkit! Miért? Mert új gárda, és új Pókember sorozat, röviden: újra indul a Pókember!
A jövő májusi premier elmarad, de majd valamikor később láthatjuk a Pókember első részének reboot változatát, többek közt Tobey nélkül.

2010. január 12.


Aki elolvasná, az ide kattintva megteheti, ugyanis felkerült a netre, puszta jóindulatból.

2010. január 11.

Viktorral közösen szabadjára engedtük a Random Joint című blogot, amelyben majd mindenféle okosságot fogtok találni.




A történet szerint Nick a lakókocsijában lakik, mindenki elhanyagolta; ám megpillant egy lányt, aki viszont nagyon nem foglalkozik vele. Így Nick kitalál magának egy alteregót.

A premier pénteken volt Amerikában, s bár a főszereplő Michael Cera miatt húzom kicsit a számat, de a többi szereplő meggyőzőnek bizonyul.