2011. október 31.

Filmből sorozat - De kell ez nekünk?

| | 3 comments
Aki mostanság egy kicsit is benne van a napra kész filmes infók végtelen lavinájában, az egyre többször szembe találhatja magát olyan hírekkel, hogy xy filmből sorozat készül. Ez egy percig sem rossz hír, kivéve, ha ennek a folytatás látja kárát, amit mondjuk szívesebben megnéznénk. Az alábbiakban összegyűjtöttem néhány példát, mérlegelve, hogy mennyire van szükség sorozatra.

Forráskód / Source Code: Nekem a film bejött, nem is kicsit. A Moon rendezőjének második próbálkozása egy időutazós sci-fi, amelyben a főhősnek újra és újra át kell élnie egy vonatbalesetet, egészen addig, amíg rá nem jön, ki okozza azt. A főszerepet Jake Gyllenhall játszotta, és a kissé csöpögős utolsó jelenetet leszámítva teljesen rendben volt a film.
Kell belőle sorozat? Igen, jöhet. A film közben is beugrott, hogy ebből akár egy sorozatot is elnéznék. A széria a CBS égisze alatt fog elkészülni, a szkriptet pedig a Hazudj, ha tudsz! írója veti papírra.

Az igazság ára / The Lincoln Lawyer: Szintén egy olyan film, ami egész tetszetős volt, egy olyan laza ügyvédről, akinek irodája nem más, mint a Lincolnja hátsó ülése. A főszerepben Matthew McConaughey ezúttal szerencsére nem bicepszét villantgatta, sokkal inkább színészi tehetségét kamatoztatta. A történet szerint egy srácot kell védenie, akit egy lány meggyilkolásával gyanúsítanak. Mivel én mellőztem magam mindenféle trailertől, így a film talán még jobban is megfogott, mint másokat.
Kell belőle sorozat? Ha jön, nézzük! Reméljük nem fog megsüllyedni egy közepes szintű ügyvédes sorozat színvonalánál.


Zombieland: A 2009-es év egyik legagyatlanabb szórakozása volt a Zombieland, Woody Harrelson és Jesse Eisenberg felejthetetlen alakításával. Utóbbi egy WoW-függő, visszahúzódó srácot alakít, aki sajátos szabályainak köszönhetően élt túl egy globális zombitámadást. A folytatás ötlete kapásból a levegőben keringett, de már akkor is meglebegtették, hogy mi lenne, ha sorozat formájában folytatódna tovább? Ment a huzavona, végül a sorozat győzött.
Kell belőle sorozat? Nem, nem kell! Helyette inkább egy második rész, ugyanezekkel a szereplőkkel.

Beverly Hills-i zsaru / Beverly Hills Cop: Azokból az időkből, amikor Eddie Murphy még karrierje aranykorát élte. A filmnek még a második része is jó volt, a harmadik azonban említésre sem méltó. A szebb napokat látott Murphy nem csoda, hogy erőlteti a sorozatot (a tervezett negyedik részt lefújták), amelyben Axel Foley fia lenne a főszereplő, persze az öreg Axel is felbukkanna.
Kell belőle sorozat? So-so. Szerintem nem ez kéne Eddie Murphy-nek, hogy visszatérjen a nagyok közé. Ha mégis lenne sorozat, amire eddig ugyan nincs sok esély, szerintem elkezdeném. Vagy nem.


Sorsügynökség / The Adjustment Bureau: A Philip K. Dick novellájából készült, részben romantikus sci-fi felemás érzéseket hagyott bennem. Lehet, hogy nekem nem sikerült elkapnom a fonalat rendesen, de 6-nál többre nem tudtam pontozni. A feltörekvő, fiatal politikus találkozik egy lánnyal, de nem kellett volna, mert nem ez van megírva a sorsában, a Sorsügynökség pedig már a nyomában is van, hogy helyrehozzák, és minden a terv szerint haladjon.
Kell belőle sorozat? Nem tudom. Nem hiszem, hogy elkezdeném nézni. Esetleg a pilot-ot, kíváncsiságból, de teljesen érdektelen számomra.

Tökéletes Katona / Universal Soldier: Van Damme és Lundgren '92-es klasszikusa, Roland Emmerich rendezése. A háborúban elesett katonákat egy titkos program keretében gépként élesztik újra. Nincsenek emlékeik, sem érzéseik. Ők a tökéletes katonák. A filmnek eddig két folytatása készült, hamarosan pedig egy negyedik is napvilágot lát, és bizony a sorozat is erősen tervben van.
Kell belőle sorozat? Felesleges. Ha lesz, úgyis Van Damme nélkül készülne el, nélküle pedig mi értelme?

3 megjegyzés:

  1. Egy Forráskód sorozatra én is vevő lennék, meg egy Zombielandet is megnéznék, szerint simán működhetne sorozatként. Még ha mások is a szereplők, a színvonalat szerintem simán tudja tartani egy sorozat a film szintjén, és úgy legalább tovább élvezhetjük, mintha csak egy folytatást kapnánk :)

    VálaszTörlés
  2. ez is egy szempont. de egy film alapján már tudjuk mire számítsunk (a rendező maradt volna ugyanaz), de ha átviszik sorozatba, akkor kezdhetünk izgulni, mennyire tolják el vagy nem.

    VálaszTörlés
  3. Lincoln Lawyer sorozatot a népnek! Most fejeztem be a könyvet a napokban, a film is tetszett, úgyhogy jöhet! :)

    VálaszTörlés

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet