2012. április 19.

What Just Happened

| | Leave a Comment
Ha bírod az insider filmeket, és kicsit elrugaszkodnál a hagyományos kliséktől, akkor talán a What Just Happened lesz a Te filmed. Bár itt sem a gyors tempó a jellemző, de ha valóban hiteles képet fest egy átlagos hollywoodi producer mindennapjairól, akkor... hát nem lennék hollywoodi producer.

Ben (Robert De Niro) öreg rókának számít már a szakmában, az ő két hetét követhetjük nyomon. Ebben a két hétben el kell érnie, hogy az egyik filmjének rendezője megváltoztassa a tesztvetítésen leadott mozija egyáltalán nem közönségkedvenc befejezését, valamint egy másik film miatt a forgatáson jókora pocakkal és szakállal megjelent Bruce Willisnek (saját magát alakítja) le kell vágnia fél éve növesztett arcszőrzetét. Apropó, Bruce. Több helyen olvasni, hogy a valóéletben sem könnyű vele együtt dolgozni, és ha ez tényleg így van, akkor viszont cool, hogy ennyire be mert vállalni egy hisztis színészi kirohanást. Egy igazi tuskónak ismerhetjük meg, igazi ripacsnak, bár nem kétség, hogy direkt eltúlozták azt a bizonyos jelenetet, amikor kifakad arcszőrzete miatt. Természetesen az öreg De Niro is hozza a tőle megszokott hibátlan játékot, ahogyan John Turturro is, de még Sean Penn is feltűnik (szintén saját magát alakítja) pár percre.

A What Just Happened hangulatára leginkább a hétköznapiasság, ezen felül pedig főleg az üresség jellemző, a szikár, nyers minimalizmus, amely szinte minden jelenetet áthat valamilyen szinten. Valahogy ezzel próbálják sugallni felénk Ben hangulatát is, hiszen nem csak a biznisz nem megy jól, de a magánélete is látott már szebb napokat. Éppen válófélben van, és lányával (Kristen Stewart) sincsenek a legjobb viszonyban.

Talán ilyen Hollywood, talán nem. Mindenesetre Barry Levinson (Amikor a farok csóválja..., Sleepers, Jó reggelt Vietnám!) ebben a száz percben remekül keverte a lapokat, így a végeredmény bár cseppet sem hétköznapi, de egy annál kapósabb insider cucc. 7/10 - meg mondjuk egy fél.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet