2014. január 4.

Righteous Kill [2008]

| | Leave a Comment
Ha Jon Avnet azt hitte, ez lesz az új Heat, akkor nagyot tévedett, hiába szerepel újra együtt De Niro és Pacino, attól még a Righteous Kill harmatgyenge nyomozós filmként végezte, hála a közepes forgatókönyvnek. Pedig nem más követte el a szkriptet, mint Russell Gewirtz, az Inside Man írója, ami viszont teljesen jó volt.


Essünk túl az "ennél már nem is lehet tipikusabb magyar címen", mégpedig: A törvény gyilkosa. Láthatjuk, ahogy két vén róka nyomoz egy gyilkos után, aki bűnözőket öl. Lassan kezd kialakulni a kép, hogy valószínűleg valaki a zsaruk közül lehet a tettes, és bár a végére kapunk egy nem várt, de annál kiábrándítóbb fordulatot, még így sem lesz maradandó emlék a film.

Felejthető párbeszédek és kiszámítható cselekmény jellemzi a Righteous Kill jelentős részét, miközben a két színészóriásról sem mondható el, hogy beleadtak apait vagy épp anyait. Nyilván aki rajong értük, annak úgyis kötelező darab, bár én csak most láttam, de semmi másra nem volt jó, mint hogy még egy filmet kipipáljak tőlük.

De nem is akarom tovább szaporítani a szót, mert ha akarnám se tudnám. Összességében nem egy ajánlott film, esetleg azoknak, akik élnek-halnak a Pacino és De Niro filmekért, bár ők nagy valószínűséggel már anno letudták, így a többieknek csak azt tudom javasolni: csak óvatosan. És ha már tényleg nincs mást nézni. 4/10.

És végül erre a képre varrjatok gombot, amit annak idején a forgatás közben lőttek el. Legalább annyira röhejes, mint amilyen egyszerű a film.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet